Cum fac bani producatorii de jocuri gratuite

Am mai scris despre asta și nu zic că e rău. E chiar foarte bine să faci bani prin metoda asta. Am citit pe undeva că jocul Clash of Clans e fain. Am intrat în magazinul de aplicații, l-am descărcat și l-am jucat un pic. E un joc de strategie relaxant. Până te prinde microbul. Și ghici cine și-a luat gems de 16 lei azi pentru că voia să termine niște construcții mai repede? :) Și cu 16 lei de la mine, 16 lei de la altul sau poate chiar mai mult se fac bani din jocurile freemium. Sunt de părere că e foartă faină și neinvazivă metoda asta. La urma urmei, poți să avansezi în joc și fără să cumperi boost-uri, dar sistemul face apel la rațiunea de a finaliza treburile mai repede. Și prinde. Nu am descoperit apa caldă, dar a fost prima dată când am dat bani pe chestii din cadrul unui joc gratis (jocuri plătite am cumpărat destule până acum). Și am zis că merită zis pe blog :)Clash of Clans

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Cum fac bani producatorii de jocuri gratuite”

  1. Clash of Clans, când mă gândesc că prin decembrie-ianuarie fac un an de zile de când îl joc.

    La fel ca și tine, și eu am cumpărat gems de două ori, să-mi cumpăr toți builderii. Vezi că în curând o să fie update-ul de Hallowen, vin chestii noi. Jocul e interesant pentru că nu trebuie să-l joci toată ziua, consider că în primele 5-6 luni, 30 minute / zi sunt suficiente astfel încât să tot crești, să-ți ți builderii ocupați.

    Apropo de Clash of Clans, să ști că și jucătorii mai ”ambițioși” pot face bani cu el, fie din YouTube, fie din diferite parteneriate și, mai nou, de pe Twitch, însă toată povestea asta merită un articol mai detaliat. Fiind mai ”vechi” în ”treabă”, cu acordul tău o să scriu un articol la mine sau dacă-mi este permis la tine pe blog, iar aici românii au o oportunitate grozavă, însă nimeni nu are ”curajul” să se implice. Uite vezi, se merită un articol.

    Răspunde
    • Cu drag. Dacă vrei să scrii un guest post la mine aș fi foarte bucuros. Printre altele, voiam doar să spun că m-a mâncat să instalez și Boom Beach, unde am mai cumpărat două pachete de gems :)

      Răspunde
      • Au, și pe ăla-l joc, însă n-am băgat bani în el pentru că nu am de ce, jocul oferind zilnic aproximativ 10-15 diamante, că aici nu mai sunt gems, deși tot prețul ăla-l au la fiecare pachet. Însă cel mai probabil, în guest post voi vorbi despre cam tot, te ”avertizez” ca va fi un articol de aproximativ 1000 cuvinte.

        Răspunde
  2. Jocurile free sunt impartite in 2 categorii (cel putin asa zic eu): cele pay to win pe care le joci gratuit, dar ca sa avansezi trebuie sa dai bani pe tot felul de prostii premium, altfel nu te descurci, si cele free to play pe care le joci gratuit si avansezi fara sa bagi niciun leu sau eventual mai dai un banut pentru un booster care nu e deloc necesar (cum ar fi gems-urile in Clash of Clans) sau pentru mai stiu eu ce cosmetica (cum ar fi un skin pentru o arma).
    Anyways, jocurile free to play sunt viitorul in mare parte, si aici ma refer la PC.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.