Black Friday se desfășoară anul ăsta pe 29 noiembrie. Asta înseamnă că în noaptea de joi (28) spre vineri (29) toți vom fi cu mic cu mare în fața computerului căutând promoții. Însă ce se întâmplă cu vânzările la voi? Că la mine tare prost mai merge pe afiliere. Poate chiar Claudiu Farcaș intervine cu un comentariu la acest articol oferindu-ne o părere. Mulțumesc Claudiu ;)! Mai exact, luna asta n-am avut nici o conversie în condițiile în care traficul blogului este pe un trend pozitiv. De asemenea, rata de click pe linkurile de afiliere de prin articole s-a păstrat la niște valori ok comparativ cu alte perioade în care obțineam conversii cu o rată de click mai mică și cu un trafic general mult mai scăzut. Deci, Black Friday e bun sau nu prea pentru afiliați, dacă îl privim ca perioadă de înainte de eveniment? Înțeleg reducerea comisioanelor. E și normal la ce prețuri scăzute vor fi de Black Friday mai ales pe eMAG, magazinul online cu o tradiție pozitivă binecunoscută de Vinerea Neagră. Însă îmi pare că marketingul afiliat cunoaște o stagnare înainte de această perioadă. Sau poate doar la mine e buba. Voi cum stați pe afiliere în perioada asta de înainte de Black Friday?


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  13 replies to "Cum e la voi cu afilierea înainte de Black Friday?"

  • Postolachi Dumitru

   La mine reflecta exact gradul de implicare: nu-i nici mult dar nici putin, exact cat trebuie sa fie :)

  • Petre

   Se pare ca am aliniat conceptul Black Friday la specificul local :) … fiecare magazin online face cum vrea, ce vrea si mai ales cand vrea … e o aiureala totala … abia astept sa treaca aceasta luna.

  • Pato Basil

   la emag BF e decalat pentru vinerea viitoare(22 nov), ma deranjeaza sincer fluctuatiile de pret din magazinul lor :( am urmarit de cand s-a lansat Nexus 5 nexusul 4 de 16 gb si nu stiu daca a fost 3 zile la rand cu un pret. Acum parca e iar mare, ca inainte de lansarea lui Nexus 5.

  • Toata lumea a strans din fund luna asta asteptand reducerile de la sfarsit de luna. La fel ca noi afiliatii, care o luam prin alte gauri decat buzunarul …. intre timp, altii …
   https://twitter.com/BlogulluiCartus/statuses/401375747199082496

  • Yamasha

   la mine nu sunt probleme. conteaza cat de mult te implici. e drept de 2 zile niciun comision…dar poate recuperez pe weekend…

  • Claudiu

   Gabi, nu prea vad unde e afilierea la tine pe blog. :)

  • Dan

   pai depinde ce si pe cine promovezi. sunt multe magazine care convertesc ok si nu vb doar de IT & C. oricum eu tot pe data de 29 ma bazez. sunt curios ce va fi. m-a cam derutat miscarea cu 22 dar nu ma agit prea mult. anul trecut nu prea m-am implicat atat de mult si tot a fost ok, dar anul asta sper sa fie mai bine. in afara de luna noiembrie astept lunile ianuarie si februarie care, la mine, merg cel mai bine din an. :)

  • Dan

   nu stiu daca ajuta la ceva. insa daca stiti engleza binisor ar fi ok daca ati incerca si afilierea din afara. mai ales ca de BF merge naucitor chiar daca este concurenta mai mare, bineinteles daca va pregatiti din timp. cine stie pana anul viitor poate aveti timp. oricum merita incercat si nu doar pentru BF. Sunt retele care accepta sa te inscrii si cu siteuri romanesti pentru ca pe urma sa-ti faci treptat unele in engleza. si poti promova chiar amazon, ebay si toate marile magazine din lume. sunt chiar magazine care platesc la click intr-un sistem diferit de adsense, de ex ebay. oricum daca site-ul este in engleza si daca traficul va creste in timp chiar si cu adsense scoti destul de bine. Ideea este sa incercati si sa nu va limitati doar la Romania.

  • Ciprian Pardău

   Presimt că lucrurile se vor muta pe 22 :)

Comentează la acest articol