Cum e cu sfârşitul lumii?

Sfârşitul lumii este tehnic posibil oricând, însă nu pe 21.12.2012. Şi nu că o zic sau cred doar eu, dar există atâtea păreri avizate încât nu merită să mai facem trafic pe videolclipurile postate pe YouTube de oameni care nu vor decât trafic şi vizualizări.

Tot internetul vuieşte în aceste clipe despre sfârşitul lumii şi mare mi-ar fi mirarea dacă veţi găsi articolul meu pe Google, pentru că sunt mulţi care bagă bani grei ca să fie pe primele poziţii pentru un set de cuvinte cheie care direcţionează cititorul către informaţii despre sfârşitul lumii.

Cum e cu sfârşitul lumii

Tot ce pot să vă spun este să vă calmaţi, să vă vedeţi liniştiţi de ziua de vineri aşa cum faceţi în mod normal şi să vă orientaţi mai degrabă spre cadourile de Crăciun.

Iar dacă vreţi chestii explicate mai detaliat despre sfârşitul lumii sau mai degrabă despre inexistenţa acestuia, vă invit să citiţi aceste articole: Apocalipsa din 2012 – incursiune într-o psihoză colectivă – Partea 1 şi Apocalipsa din 2012 – incursiune într-o psihoză colectivă – Partea a 2-a.

Iar dacă n-aveţi timp de citit, priviţi videoclipul de mai jos unde până şi NASA a crezut că trebuie să intervină şi să demonstreze că nu va fi sfârşitul lumii pe 21 decembrie 2012.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QY_Gc1bF8ds?rel=0]

Ambele articole menţionate mai sus sunt de pe blogul Insula Îndoielii, blog faţă de care îmi exprim toată suţinerea în cadrul procesului cu cei de la Colon Help. De fapt, aceştia au dat în judecată compania Automattic (WordPress) pentru nişte articole scrise pe acest blog împotriva produsului Colon Help.

Decât să ne concentrăm atenţia pe chestii improbabile precum sfârşitul lumii, mai degrabă ne concentrăm atenţia pe sfârşitul libertăţii de exprimare pe internet. Teoretic, acest proces intentat de compania care produce Colon Help nici nu ar trebui să existe din punctul meu de vedere. Este irelevant şi penibil. Nici măcar în S.U.A., unde sunt unii care trăiesc din procese, nu s-a mai auzit de aşa ceva.

Fie că cei de la Zenyth vor să facă o campanie de imagine prin acest proces sau fie că vorbesc serios, au căzut tare prost. Eu, familia mea, cunoscuţii mei şi toţi cei pe care îi cunosc şi au auzit de caz nu vor cumpăra niciodată Colon Help şi nici nu se vor gândi la asta. Au adoptat o atitudine comunistă şi punct. Păi ditamai Apple ce trebuia să facă când toţi haterii îi spurcă pe unde apucă în online? Au dat vreodată în judecată un blogger pentru ceva? Eu nu ştiu, nu cred.

Bine, eu oricum nu eram în targetul respectiv de clienţi. Din păcate nu prea sunt în targetul nimănui în ultima vreme. Nici al politicienilor care făceau campanie electorală până mai ieri, nici al spammerilor. Păi cum? Eu nu exist :)?

Dacă nu ştiţi despre ce e vorba cu cei de la Zenyth şi cu excesul lor de zel, citiţi aici.

Vedeţi, sunt lucruri mai importante de discutat decât sfârşitul lumii. Ambele sunt subiecte asociate colonului, însă unul chiar merită atenţia noastră. Vedem în ianuare ce şi cum se judecă şi după aia acţionăm în masă dacă va fi cazul. Deşi nu cred că va fi. Orice aţi zice, judecătorii nu pot fi chiar atât de nepregătiţi să nu rezolve cazul ăsta atât de penibil încă de la prima înfăţişare.

Cât despre sfârşitul lumii, că ăsta e în titlul articolului şi probabil de asta vă aflaţi aici, n-o să fie pe 21 decembrie 2012. Vedeţi-vă de viaţă, nu aruncaţi banii pe prostii şi dormiţi liniştiţi. La câte probleme şi la cât stress aveţi pe cap, asta vă mai trebuia: să nu dormiţi liniştiţi în noaptea de joi spre vineri, mai ales că vineri e zi lucrătoare şi trebuie să fiţi performanţi la muncă :)!

Toate cele bune!

P.S.: Nu vă obosiţi. Gluma cu România care e cu 100 de ani în urmă şi de asta nu vine la noi sfârşitul lumii e deja mult prea expirată şi banală. La fel şi glumele cu calendarul sărbătorilor de Crăciun şi sfârşitul lumii pe rit nou şi pe rit vechi. Astea sunt doar glume de trafic. Simpatice de citit odată, dar nu la tot pasul.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

17 comentarii la „Cum e cu sfârşitul lumii?”

 1. Măi lefterache, te-ai cam aprins. N-am nicio treabă cu Colon Help, n-am auzit de ei până n-am citit articolul ăsta şi nici nu cred în altceva decât Plafar, dacă vrei să ştii. Dar nu asta era ideea. Probabil că ai pierdut tu vreo luptă cu Colon Help, sau poate că frustrarea ta se regăseşte în nick-ul pe care ţi l-ai ales. Nu mă interesează; eu doar ţin să-i mulţumesc lui Gabriel Ursan pentru că a descoperit înţelesul din spatele rândurilor scrise de mine şi să-i mai spun că-i respect munca legată de acest blog. Păcat că n-are acces la acest blog (poate că nici la Internet) cineva care nu-şi permite cadouri de Crăciun, ca să-şi dea seama că, deşi pare, nu e singur(ă) pe lume.

  Răspunde
 2. De fapt, banalităţile enumerate aici sunt special create pentru a ţine omul ocupat cu ele, abătându-l de la problemele cu adevărat importante.
  Şi dacă ai şti câţi sunt cei care nu-şi permit cadouri de Crăciun… Pentru ei lumea se sfărşeşte mereu pe 25 decembrie şi reîncepe pe 1 ianuarie, ca să se termine iarăşi pe 25 decembrie. E şi ăsta un ciclu, din nefericire.
  Şi chiar suntem cu nişte ani în urmă faţă de restul lumii civilizate, poate nu chiar cu 100, dar 50 ani tot sunt între noi şi ei. Deci nu e chiar o glumă. Dar aşa suntem noi, balcanicii, mai veseli.
  Observ că elimini obstacolele, dar nu din calea progresului, le muţi niţel mai departe, în speranţa că fraierii nu se prind.

  Răspunde
  • sorin tu esti dinala care are de zis ceva ciudat pana si la articolele neutre sau te-a deranjat ca s-a luat vba de colon help si lucrezi cumva pe la ei?

   Răspunde
   • hai ca nu e chiar neutru articolul, am gresit eu exprimarea, dar e clar ca ceva e cusut cu ata alba in comentariul tau

    Răspunde
    • Sorin are parţial spre total dreptate din punctul meu de vedere. Din păcate, sunt oameni pentru care Crăciunul şi cadourile nu există, iar eu nu am fost suficient de empatic când am îndemnat oamenii să se orienteze spre cadouri de Crăciun şi nu m-am gândit nici o clipă la cei care nu ar avea posibilitatea să facă asta. E un feedback ok de la el pe care mi-l asum.

    • Nu e vorba să-mi meţin ideile. Eu sunt deschis la discuţii. Nu sunt deţinătorul adevărului absolut şi nici nu voi pretinde asta. Dacă cineva are dreptate şi se oboseşte să-mi scrie un comentariu pe blog, eu apreciez asta, indiferent de ce zice. Am nevoie de păreri sincere despre mine şi despre ce scriu.

    • parca esti parlamentar, asa raspunzi. chiar imi placea de tine. ai scris un articol bun si cineva s-a gasit sa comenteze baliverne. chiar baliverne. si tu zici ca iei feedback. chiar asa slab esti?

    • Omule, nu-s parlamentar :). Oricine poate să comenteze ce vrea, iar când are dreptate sau mă ajută indirect cu ceva, apreciez. Ce e aşa rău? Nu toţi bloggerii susţin cu îndârjire şi comunism o idee transmisă într-un articol. E chiar aşa greu să devenim mai buni învăţând de la cei care îşi sacrifică timp şă-ţi scrie un comentariu ok pe blog?

    • ai prea multa rabdare si nu vei rezista mult. un sfat prietenesc. articolele tale sunt mediocre, uneori chiar bune, dar niciodata slabe, insa raspunsurile tale la comentarii sunt esenta. te las cu gandurile si ideile tale, dar am sa urmaresc atent ce scrii si ce sustii de acum incolo

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.