Cum dai hard reset la un laptop cu Windows 8

După cum am anunțat acum o săptămână, îmi vând Zenbook-ul. Am deja doi clienți pe el, așa că ori îl dau azi, ori îl dau mâine, în funcție de ce se hotărăște băiatul de azi (vrea să testeze Autocad pe un display de 13.3 inchi – având în vedere că e full hd, eu zic că se vede super).

Dar am zis să-l “curăț” bine de datele mele personale și să-i dau un fel de hard reset dacă se poate spune așa. Laptopul a venit la pachet cu licență de Windows 8, iar acum rulează Windows 8.1 în urma upgrade-ului primit. Pe lângă faptul că o resetare generală a laptopul îl face să fie ca scos din cutie, iar viitorul posesor să-l aibă ca nou din punct de vedere software, vă dați seama că nu vreau să-mi rămână vechile informații personale pe acolo.

Așa că am căutat pe Google hard reset windows 8 și am găsit mai multe variante. Cea mai simplă am găsit-o chiar pe site-ul oficial Windows, iar mai pe românește un desktop pc cu windows 8 sau un laptop cu windows 8 se resetează general cam așa (atenție resetarea generală a unui laptop este la fel ca la smartphone-uri sau tablete pc, adică se rade tot, e un wipe):

Pune cursorul mouse-ului în partea din dreapta a ecranului. Îți va apărea un meniu pe fond albastru. În partea din dreapta jos al meniului care a apărut vei intra la setări și vei vedea în dreapta jos Change PC settings. Mergi la Update and recovery și apoi selectezi Recovery.

Te duci pe Remove everything and reinstall Windows și apoi apeși pe Get started. După care urmezi pașii care sunt foarte intuitivi. Dacă nu ai partiția de restore sau ai șters fișiere din ea accidental pe parcursul folosirii laptopului s-ar putea să primești erori și să nu poți să dai hard reset la laptop astfel. Însă mai simplu, dacă nu ai umblat aiurea la laptop, ar trebui ca metoda de resetare generală menționată anterior să meargă din prima.

Atenție, vei fi întrebat dacă datele să fie șterse rapid sau mai încet dar mai bine. Dacă plănuiești să vinzi laptopul unei persoane necunoscute e cel mai bine să selectezi opțiunea de reciclare, adică opțiunea prin care datele să fie șterse “mai adânc”. Asta înseamnă cel puțin la nivel teoretic că datele tocmai șterse de pe laptopul cu Windows 8 căruia tocmai i-ai dat hard reset nu vor putea fi recuperate nici cu software de specialitate. Procedura de ștergere poate dura însă mai mult, chiar câteva ore.

Micul tutorial de ștergere a datelor de pe un laptop cu windows 8 pe care l-ați citit se aplică doar pentru laptopurile sau chiar pc-urile cu windows 8 sau windows 8.1. Pentru că nu m-a interesat, nu știu dacă metoda de ștergere a datelor prezentată mai sus funcționează cam la fel și cu windows 7. Dacă nu găsiți totuși o soluție, puteți lăsa un comentariu mai jos și căutăm pe net :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Cum dai hard reset la un laptop cu Windows 8”

  1. Asta e una din functiile care chiar ma bucur ca le-au adaugat in Windows 8. Pana la Windows 7 trebuia sa folosesti DVD-urile de recovery, sau sa faci tot procesul manual ceea ce ar fi fost foarte greu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.