Cum arată un om de vânzări bun?

Fără să citești mai departe, scrie cât mai multe caracteristici ale unui om de vânzări bun. Te încurajez să îți scoți creativitatea la iveală și să scrii cât mai multe elemente în 3 minute.

Apoi, recitește acele elemente și reține ce ai scris. În proporție de cel puțin 80% cred că ai dreptate, iar dacă nu le-ai scris tu deja pe cele 3 de mai jos, dă-mi voie să povestesc și eu un pic despre ele.

Un om de vânzări bun este cu adevărat bun și poate obține orice dorește în viață dacă are trei mari calități:

  • Bunătate
  • Incredere
  • Disciplină

După cum observi, acronimul BID (Bunătate, Incredere Disciplină), înseamnă în limba engleză ”ofertă”, ”licitare” sau ”miză”. Atunci când cineva investește în acțiunile unei companii, exprimarea sună cam așa ”I am bidding on that”. Așa că dacă ai aceste 3 calități ale unui om de vânzări bun, ”I am bidding on you”.

  1. Fii un om bun. A fi un om bun înseamnă a avea mereu intenții bune, a avea empatie față de semenii tăi și a gândi atât în interesul clientului, cât și a afacerii. Atunci când ești o persoană autentic bună, îți vor plăcea oamenii în mod nativ, gradul tău de toleranță va fi mai mare, iar etichetarea sau judecarea oamenilor va fi mai rară. Un om de vânzări bun nu trebuie să aibă ”vrăjeală”, ”gargară” sau ”prosteală”. Nu trebuie să se creadă mai bun decât este și nu trebuie să păcălească pe nimeni. Asta e definiția unui șarlatan, nu a unui om de vânzări bun. Un om de vânzări bun este o persoană bună, ce aduce energie pozitivă în jur și cunoaște și modestia.
  2. Ai încredere. În primul rând, ai încredere în ceea ce vinzi. Dacă vinzi ceva ce nu ai recomanda familiei sau unor prieteni apropiați, nu vei putea excela. Trebuie să fii pasionat de ceea ce faci și de ceea ce vinzi. Iar dacă tu ești 100% convins că produsul sau serviciul tău e ceea ce trebuie, încrederea personală vine de la sine. Ca să ai încredere în ceea ce vinzi trebuie să fii cea mai bine informată persoană despre produs sau serviciu, dar și despre competiția sa sau clienții ideali cărora li se adresează ceea ce oferi tu. Pregătirea intensă generează o încredere fantastică.
  3. Fii o persoană disciplinată. Talentul înnăscut pare a fi uneori o prostie de adormit copiii inventată pentru leneși. Nu neg că talentul există, pentru că există. Dar este foarte rar. Dacă ești o persoană disciplinată care are capacitatea de a duce lucrurile la bun sfârșit, de a-și susține obiceiurile pozitive și de a nu renunța repede, vei ajunge să obții succes în viață pe toate planurile. Iar uneori succesul adus de disciplină îți va întrece așteptările și te va ajuta sau îți va oferi oportunități chiar și atunci când te aștepți mai puțin. A, da, uitasem să-ți zic că disciplina înseamnă muncă. Vrei succes, realizări personale și bani mulți? Muncește mai mult ca ceilalți.
Ascultă pe Spotify ursales, podcastul de vânzări și marketing
Aculta pe YouTube
Apple Podcasts

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.