Cum ar fi sa intre in turul 2 o femeie?

La alegerile pentru președintele României mă refer. Mă uitam pe diverse sondaje și nu-mi venea să cred cum a urcat Macovei. Cică în sondajele reale ar fi pe locul 3 după 1 (Ponta) și 2 (Iohannis). Stați liniștiți, eu tot nehotărât sunt și oricum am zis că nu-mi voi publica alegerea, chiar dacă acest articol s-ar putea să vă inspire altceva. Mă refer doar la faptul că acum s-ar putea să se schimbe niște voturi. Adică, cei care care ar fi votat Macovei, dar totuși nu ar fi votat Macovei pentru că nu ar fi avut șanse, se pot suci pe Macovei pentru că, brusc, are șanse. Ce e și mai interesant din postura mea de om de online e că Macovei s-a concentrat pe campanie online. Puține bannere offline și băi de mulțime (dacă au fost, nu știu). Lăsați-mă doar să privesc eficiența unui astfel tip de campanie din postura de om de marketing, ca să știu cum cer bugete la anul :) Adică, dacă ea intră în turul 2 în condițiile în care există, ”chipurile”, o groază de votanți care nu au treabă cu internetul, înseamnă că se cere o regândire a bugetelor de marketing online pentru anumite chestii. Just think about that. Deontologic vorbind. Nu politic. Internetul mișcă chestii? O… da!

12 comentarii la „Cum ar fi sa intre in turul 2 o femeie?”

 1. „Singura utilitate a sondajelor a rămas aceea de a fi difuzate la televizor, de a manipula opinia publică, de a te convinge pe tine, cititorule, că n-are rost să vii la vot, fie pentru că favoritul tău va câştiga şi fără tine, fie pentru că favoritul tău nu are, oricum, nicio şansă şi, deci, de ce te-ai mai deranja?” Moise Guran

  Răspunde
 2. Pe bune daca-i inteleg pe cei care spun ca ar vota cu candidatul X, dar stiu ei ca nu are sanse asa ca voteaza cu Y ca ala are sanse. E fix ca in reclamele astea facute de Leo Burnett. Daca sustii un candidat, sustine-l in pana mea pana la capat si daca se intampla nu iese el atunci reorienteaza-te. Just my 2 f### cents!

  Răspunde
 3. Chiar pe site-ul Monicai Macovei, se spune, ca daca ar vota cu dansa, toti care cred, ca nu are sanse, ar fi in turul 2. Cel mai bine, e sa votati siapoi, sa spuneti, daca are sau nu sanse.

  Răspunde
 4. Va iesi o femeie in turul 2 cand o sa ii creasca lui base par cret. Sa fim realisti si sa vedem turul doi intre plagiator si neamt. Macovei este cea mai buna dintre toti candidatii dar neavand sanse reale o sa votez cu neamtul.

  Răspunde
 5. O sa votez in primul tur cu Monica Macovei . In turul al doilea probabil voi fi nevoit sa votez cu Johannis. Sper sa nu iasa mitomanul.

  Răspunde
 6. Daca in Bucuresti in 2012 nenea ala care a candidat prin promovare Google Adsense si a luat 7,8 %, inseamna ca a miscat ceva.
  Poate ca misca si acum Macovei, dar oricum nu cred ca intra in turul 2…
  Tinerii sunt cu ea, dar ei oricum sunt influentabili… iar astia batrani… stim prea bine cu cine voteaza!

  Răspunde
 7. Toti pe care ii cunosc eu voteaza Macovei, sigur lucram in IT, e practic o alta lume.
  Am vazut in schimb un fel de „ura” nedeclarata a clasei de mijloc care acuma chiar nu mia are o scuza, pentru ca are pe cine vota. Sigur ca nu se vor mobiliza suficient cat sa faca o diferenta notabila, posibil.
  Dar cred ca e cam ultima zvacnire a comunistilor, dac anu iese acuma ponta, urmatorii ani o sa dispara, daca iese o sa fie cam nasol…

  Răspunde
 8. Părerea mea este că cei mai tinerei, cei din online vor vota cu Macovei, pentru că bade Gheorghe nu stie ce ăla marketing. Oricum, nici unu din cei care candidează nu e capabil de această functie! (Este doar o părere)…
  O zi bună!

  Răspunde
 9. Nu știu de ce dar am impresia că cei vizați de campania online a Monicăi Macovei sunt primii care absentează la vot… dar dacă votul ar fi online prezența la vot ar fi de 100% din partea acestui public țintă.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.