Cum adaug Google Authorship la un blog WordPress.com?

Acest articol nu conţine un tutorial de adăugare a unui cont Google Authorship la un blog WordPress.com. L-am scris pentru că am nevoie de ajutor, iar prietenul Google nu a fost suficient de amabil să mă ajute să găsesc ceea ce caut.

Ce este un cont Google Authorship

Ştiţi că uneori când căutaţi pe Google ceva vă mai apar în rezultatele căutării rezultate cu poza autorului şi numele acestuia alături de sumarul articolului? Adică ceva de genul ăsta?

Google Authorship

Ei bine, acei autori au asociat contul lor de Google+ cu blogul la care scriu. Această asociere ajută mai mult în cazul ratei de click pentru că un nume şi o poză cu autorul inspiră mai multă încredere, nu-i aşa? În plus, cred că ajută şi un pic la SEO datorită asocierii cu Google+, însă acest aspect nu aş putea să-l dovedesc. E doar un feeling.

Cum adaug Google Authorship la un blog WordPress

Dacă ai un blog WordPress self-hosted atunci e foarte simplu. Trebuie să ai un cont de Google+, iar în pagina „About” să declari că mai contribui şi la blogul www.gigi.ro, a cărei pagină „About” se află la www.gigi.ro/about. Îţi pui apoi atât în pagina „About” de pe blog, cât şi în pagina principală, un cod care să ducă către profilul tău de Google+, cu mici modificări, adică setând atributul autor.

N-am să mă apuc să fac eu un tuturial acum că au făcut deja asta mulţi şi au făcut-o bine. Poftiţi aici un articol bun despre cum se implementează Google Authorship.

Cum adaug Google Authorship la un blog WordPress.com

Aici e problema mea. Soluţia cu redirect plătit către domeniu de la Automattic are şi avantaje şi dezavantaje. Avantajele ar fi reprezentate de securitate, viteză şi uşurinţă în administrare. Dezavantajele apar atunci când vrei să implementezi ceva pe blog, dar ai nevoie de control total, lucru pe care WordPress.com nu ţi-l oferă.

Cum adaug Google Authorship la un blog WordPressAtenţie, a se face diferenţa între CMS-ul descărcat de pe WordPress.org instalat pe un hosting propriu şi platforma WordPress.com oferită de către Automattic la pachet (adică cea pe care o folosesc eu).

Despre implementarea Authorship pe un blog WordPress.com am citit mai multe în acest articol. Am urmat atent toţi paşii, dar m-am blocat la testare. Am declarat pe profilul de Google+ ca pagină „About” pagina Despre. Am adaugat linkurile corespunzătoare pe blog atât pe pagina principală cât şi pe pagina „About„, dar când să testez toată treaba, Google îmi vedea drept pagină „About” pagina asta https://gabrielursan.ro/author/gsmro/ despre care spunea că nu este ok pentru că nu a găsit linkul necesar.

Toate bune şi frumoase, însă pagina de la calea mai sus menţionată nu este editabilă pe platforma WordPress.com. După cum observaţi, duce către articolele scrise de mine. Oare dacă nu aveam şi alţi autori declaraţi pe blog care au scris guest posturi treaba stătea altfel?

Ce aş mai putea încerca? O altă metodă de verificare Google Authorship este să te înregistrezi cu o adresă de email de tip ceva[@]gabrielursan[.]ro. Merită să încerc şi treaba asta, sau ştie cineva o altă metodă care să dea roade?

Mulţumesc că aţi citit acest articol până aici, iar dacă mă puteţi ajuta vă mulţumesc anticipat. Dacă nu mă puteţi ajuta, poate daţi mai departe subiectul la voi pe blog sau prin reţelele de socializare, că sigur multă lume ar vrea să afle o soluţie şi bat pariu că există cineva în România asta care ştie să o ofere.

Mulţumesc!

6 comentarii la „Cum adaug Google Authorship la un blog WordPress.com?”

 1. HTML necesar este absent de pe pagina / site-ului

  +YOUR NAME

  Încercați să adăugați acest manual la conținutul paginii (modul TEXT WordPress.com editor mesaj, nu WYSIWYG)

  NOTA:
  Am avut de a pune un spațiu la https:// sau WordPress se transformă într-o legătură …. folosi doar https://etc, etc

  Și puneți-l într-un widget bara laterală

  Înlocuiți capitale din cod cu informațiile necesare

  Ne cerem scuze pentru cei săraci română – Folosit Google Traducere

  Răspunde
 2. Nu stiu daca este o problema asta, dar mie mi-a disparut google authorship cand am facut activarea in 2 pasi. De atunci nu-mi mai apare, probabil ca mai trebuie sa-i mai fac eu ceva contului google, dar…nu mi-am batut capul

  Răspunde
  • Multumesc Mihaela, dar acolo e descrisa metoda pentru WordPress self-hosted, asa cum am facut-o si eu in acest articol.

   Pe mine m-ar fi interesat informatii pentru implementarea pe WordPress.com, platforma gazduita si administrata de Automattic.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.