De ce consultanța costă?

Există foarte multe informații gratuite online despre orice. Dar despre absolut orice. Trebuie doar să ai răbdare și interes să cauți. Majoritatea bloggerilor au scris de-a lungul timpului tot felul de articole interesante despre orice subiect.

De la cum să faci bani pe net fără investiții și până la cum să construiești site-uri de la 0. Pe internet poți învăța orice gratuit dacă ai ceva cunoștințe de limba engleză (dacă site-urile în limba română nu ți-au oferit deja ceea ce cauți).

Și totuși sunt oameni care solicită consultanță. Unii se așteaptă să plătească ceva pentru ea, alții nu. Eu am să mă refer la cei din urmă, la cei care vor consultanță online fără să plătească nimic. Și, în plus, ei vor să o obțină pe loc exact atunci când te-au întrebat ceva online. În cele ce urmează am să explic un pic de ce consultanța se plătește. Există posibilitatea ca omul pe care îl întrebi să fi scris deja despre asta pe blogul sau pe siteul său. Îți va oferi un link către categoria respectivă și citești tu pe acolo. Dar dacă tu vrei informația pe loc, special pentru tine, trebuie să plătești.

1 Pentru că omul ăla s-a chinuit când a scris articolele alea. Dacă tu vrei să-ți spună aceleași lucruri cu alte vorbe înseamnă să scrie ceva special pentru tine. Și asta necesită timp. Iar timpul înseamnă bani. Și 2 Pentru că nu ai chef și timp să stai să te documentezi. Vrei un rezumat care să cuprindă esențialul sau eventual acțiunile pe care trebuie să le faci ca să obții x. Pentru asta trebuie să plătești. Pentru că timpul înseamnă bani.

Un alt aspect pentru care consultanța se plătește. Banii investiți sau pierduți de cel care îți oferă consultanța. Adică, tu te aștepți ca omul ăla să-și fi luat o grămadă de țepe pe banii lui cu diverse afaceri online care promiteau Marea cu sarea și el acum să ți le ofere gratuit, servite pe tavă, doar pentru că e băiat bun?

N-ai să vezi așa ceva. Nu am întâlnit nici un om serios care face bani din internet marketing care să nu-mi ceară bani sau diverse favoruri pe diverse informații. Întotdeauna mi-am plătit datoriile față de oamenii care mi-au mai explicat una, alta. Eu știu că se face mult bășcău în jurul consultanților de orice fel. Uneori pe bună dreptate. Dar uneori dai peste oameni care merită și trebuie plătiți. Iar consultanță nu înseamnă să-ți ofere ei rezultate cu mâna lor. Înseamnă pur și simplu să te lămurească și să te sfătuiască cu privire la aspectele de care te îndoiai.

P.S.: Nu are nici o legătură cu mine. Eu nu am cunoștințe suficiente să ofer consultanță. În nici un domeniu. Momentan mai învăț, mai pierd niște bani, mai încerc diverse.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „De ce consultanța costă?”

  1. Mai este ceva: niciun consultant bun nu da totul free…mai pastreaza tips and tricks pt el pt ca asa e normal. Experimentarile proprii au valori inestimabile. Unii asteapta chiar sa le faci munca, ca sa le dovedesti ca ceea ce spui e adevarat…sau se iau cu tine la “cearta” ca vrei sa le vinzi ceva, de parca esti sclavul lor…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.