Cele 10 porunci pentru bloggeri

 1. WordPress e cea mai bună platformă de blogging și să nu folosești altă platformă în afară de asta pentru că îți vei irosi timpul eronat.
 2. Să nu postezi sub pseudonime prin care să-ți ascunzi identitatea și să nu te tenteze să-ți faci carieră de blogger pe subdomeniu.
 3. Să nu înjuri blogosfera doar pentru simplul fapt că ție nu ți-a ieșit în ale bloggingului. Este loc pentru toți în treaba asta.
 4. Adu-ți aminte ziua bloggerului și cinstește-o scriind pe blog, pentru că ziua bloggerului e în fiecare zi. Este mai păcat să nu scrii deloc și să te numești blogger, decât să scrii zilnic, dar prost.
 5. Cinstește și învață de la bloggeri mai vechi și cu experiență, ca bine să-ți fie și să ai mulți ani de blogging fericiți.
 6. Să nu faci gesturi extreme doar pentru trafic, pentru că asta înseamnă să-ți ucizi blogul și cititorii, dacă aceștia există.
 7. Să nu fii desfrânat. Nu poți să fii prieten cu toată lumea și în același timp să fii iubit de toți. Dacă ai o anumită direcție, ține-te de ea.
 8. Să nu furi. Nici integral, nici parțial. Pentru că pe net ești prins repede. Și vine judecata de apoi. A lu` Google și apoi a bloggerilor.
 9. Să nu mănânci rahat pe blog dacă nu ai argumente împotriva aproapelui tău. Oferă sex oral însoțit de argumente dacă se poate. Dacă nu, e viol, iar violul e ilegal.
 10. Să nu poftești la traficul aproapelui tău folosind roboței din alte țări. Muncește, exersează, gândește. Vezi porunca 8.

Cele 10 porunci pentru bloggeri

9 comentarii la „Cele 10 porunci pentru bloggeri”

 1. O singură observațiune aș dori a spune, micuță de tot și insignifiantă, anume că regula bloggistică „Să nu furi…” să fi fost pusă la poziția 7 și spui și de ce.
  Încep prin a pune o întrebare întrebătoare: de ce în alte ţări din Europa cifra 7 se face fără de liniuță la mijloc, și numai la români cifra 7 se face cu liniuță ?! Păi de aia, pentru că românii fură și asta nu se potrivește cu ce-a de-a șaptea poruncă, și de aia românii or tras linie peste 7 spunând „nu sîntem de acord…”. De aia aș fi zis să fi fost pusă regula „să nu furi…” chiar la poziția 7.
  Deocamdată nu am blog, ci mai degrabă prefer să cîrcotesc pe ici pe colo. E drept că mă bate un gînd să o pun de un blog, și sfaturile de mai sus e aur curat într-ale blogguitului.
  Într-adevăr e ușor de clănţănit pe butoane (se cheamă tastatură şi nu butonieră!), adică o înșiruire cvasi-aleatorie de clăpăceli pentru a forma cuvinte, poate și ceva propozițiuni ori fraze interminabile. Dar de aici și pînă la a scrie articole care să mai și intereseze pre alții, e he hei (dragii moşului) nu e cale ușoară, și sfaturile de la „bloggeri mai vechi și cu experienţă…” sunt cît se poate de binevenite.
  Cu multă considerațiune, Sorin.

  Răspunde
 2. De foarte multe ori am încălcat porunca 4. Nu toată lumea are timp și/ sau inspirație să scrie zilnic. Am încălcat și porunca 2 pe jumătate pentru că încă stau pe wp.com. :)

  PS: Sper că nu te-ai speriat dacă ai văzut o avalanșă de comentarii de-ale mele la articolul cu radiourile, dar așa de bun e netul Orange… Abia aștept să scap de ei. :D

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.