Cel mai sărac președinte din lume nu e sărac

Cel mai sărac președinte din lume nu e deloc sărac din punctul meu de vedere.

Este vorba despre președintele Uruguayului, despre care probabil ați mai auzit. Numele său este Jose Mujica. Un președinte care pe lângă faptul că este cool :), merită tot respectul și admirația. La finalul acestui articol am introdus o serie de fotografii interesante, dar înainte de asta dați-mi voie să vă spun câte ceva despre el. Jose Mujica, considerat ca fiind cel mai sărac președinte de țară din lume, este mare o raritate printre politicieni. Acesta a ales să-și doneze aproximativ 90% din salariul său lunar (12.000$) către acțiuni caritabile și sprijin pentru micii antreprenori.

Înainte de a ajunge președinte, Jose Mujica a făcut parte din Tupamaros, o organizație de gherilă care aplica principiul lui Robin Hood – luau de la cei bogați și dădeau la cei săraci.

A fost arestat de două ori și a trecut prin chinuri groaznice în închisoare. Odată a reușit să evadeze. După 14 ani de detenție a fost eliberat atunci când a fost instaurată democrația în Uruguay.

În acest moment trăiește într-o mică fermă aflată la câteva minute de capitala Uruguayului unde cultivă flori pe care le vinde pe piețele locale. Trăiește alături de soția lui, acum senator de Uruguay – a luptat și ea alături de el în Tupamaros. În timpul mandatului său de președinte a legalizat marijuana și căsătoriile între persoane de același sex. Deși părerile sunt împărțite și Uruguay nu e tocmai o țară perfectă, cetățenii acestei țări recunosc că țara se află pe o cale corectă spunând că aceasta se clasează pe primele poziții în zona Americii Latine la capitolul educație, procent de creștere economică, siguranță și securitate, sistem de sănătate, investiții străine, turism etc.

Mai multe detalii aveți în imaginile de mai jos pe care dacă le considerați interesante, vă recomand călduros să le dați mai departe (aveți butoane de share pentru mai multe rețele sociale la finalul articolului).

Cel mai sarac presedinte din lume nu e sarac 1

Cel mai sarac presedinte din lume nu e sarac 2

 Sursa: ilyke.net

3 comentarii la „Cel mai sărac președinte din lume nu e sărac”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.