Cei mai credincioşi câini

Nu degeaba se spune că un câine poate fi cel mai bun prieten al omului. Cu gândul la Petre Dalea, despre care ştiu că e un mare iubitor de animale, am să vă prezint cei mai credincioşi şi devotaţi câini din istorie.

Vă voi spune mai întâi câte ceva despre ei, apoi am să public fotografiile şi sursa de inspiraţie.

Câinele Shep

După ce a văzut sicriul stăpânului său cum a fost încărcat în 1936 într-un tren din Fort Benton, Montana, Shep a aşteptat pe peron timp de 6 ani întoarcerea stăpânului.

Câinele Hachiko

Stăpânul său a murit din cauza unui atac cerebral la serviciu, însă Hachiko l-a aşteptat timp de 9 ani în gara unde stăpânul obişnuia să coboare din trenul care îl aducea de la serviciu. Câinele a murit după cei 9 ani de aşteptare. Acest câine a fost şi sursa de inspiraţie pentru un remake a uni film japonez din 1987, film pe care mulţi îl consideră cea mai bună dramă a anului 2009. Eu nu l-am văzut încă, însă majoritatea spun că nu au reuşit să se abţină să nu plângă la acest film.

Câinele Fido

Stăpânul lui Fido a murit în timpul unui raid aerian care a avut loc în 1943, în timpul celui de-al doilea război mondial. Fido a aşteptat în zadar timp de 14 ani în staţia de autobuz unde stăpânul său obişnuia să coboare când se întorcea acasă.

Câinele Heidi

Stâpânul lui Hedi a cazut în plan vertical 152 de metri în timp ce era cu câinele în munţi. Căzătura i-a fost fatală, însă acest lucru nu l-a oprit pe Heidi să sară după el şi să rămână lângă corpul neînsufleţit timp de câteva zile bune.

Câinele Greyfriars Bobby

Acest câine a fost loial stăpânului său până în 1858, când acesta a încetat din viaţă. Timp de 14 ani, câinele a fost zărit deseori petrecând noaptea lângă mormântul stăpânului.

Câinele Ruswarp

După ce stăpânul său a murit în urma unei căzături în munţi, Ruswarp a păzit corpul acestuia timp de 11 săptămâni. A fost găsit înfometat şi îngheţat de frig. Din păcate, nu a mai suprevieţut decât până la înmormântarea stăpânului.

Ăştia sunt cu adevărat nişte câini care merită statuile pe care le au.

Cei mai credincioşi câini

Sursă.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Cei mai credincioşi câini”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.