Cei care se pricep la mecanică sunt foarte tari

Spuneam într-un articol anterior faptul că eu unul sunt foarte stângaci așa că nu mă prea pricep la activități fizice. Mai exact mă refer la chestiile care necesită foarte îndemânare. Nu e vorba de sporturi chiar dacă nici la acelea nu mă prea pricep.

Să ofer totuși un mic exemplu: am avut odată o problemă cu un buton de la tastatura laptopului. Mi-am chinuit zile întregi să îl pun înapoi însă nu am fost nici pe aproape. Când a venit un coleg pe care l-am rugat să mă ajute, butonul a fost pus înapoi în mai puțin de un minut. Am rămas mirat nu alta.

Cert este că există unii oameni care parcă sunt buni la toate. Indiferent de activitate ei dau dovadă de talent și inspirație și arată că se pricep și la acel lucru. Acești oameni parcă nu mai au nevoie de mecanici, instalatori, zugravi și nu mai știu eu ce meseriași deoarece sunt capabili să facă singuri toate acele lucruri. Oh cât aș vrea să pot fi și eu la fel. Totuși eu nu m-am născut cu acest noroc și poate că am altele ale mele la care mă pricep.

Unul dintre cele mai faine aspecte la acești oameni este că ei se ocupă de totul în casa sau curtea lor. De exemplu cunosc pe cineva care și-a renovat singur întregul apartament, s-a ocupat singur de toată instalația electrică – sau o mare parte din ea – și-a făcut câteva piese de mobilier, a reușit să facă mai multe laptopuri din pieșe și așa mai departe. Ei bine mie mi se pare ceva extraordinar. Cum să ai atâta talent încât să te pricepi la toate? Nu cred că voi putea simți asta vreodată.

Probabil unul dintre trucuruile acestora este acela că la ei în casă sau în mașină găsim tot felul de scule. Cu siguranță aceștia nu vor avea nevoie niciodată să meargă la vecinul de jos pentru a împrumuta un ciocan, o cheie sau nu mai știu eu ce unealtă pe care eu sigur nu o pot folosi prea bine. Când zic de toate mă refer chiar și la aparatele de sudură  pe care le folosesc să mai construiască câte ceva.

Mă uitam pe site-ul acesta  și vedeam atât de mult echipament pe care eu nu l-aș putea folosi vreodată încât am ajuns să mă întreb: o fi oare acesta un defect atât de mare, ce aș putea face în acest caz?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.