Ce părere aveți de paturile rabatabile pe perete?

Ne gândim destul de serios să cumpărăm un pat rabatabil pe perete pentru a economisi spațiu în cameră pe timpul zilei. Sara crește, anul ăsta merge la școală și va trebui să modificăm un pic dormitorul, să-i adăugăm un birou și să facem mai mult spațiu pentru diverse activități.

Soția a venit cu ideea unui pat rabatabil pe perete ca să economisim spațiu. Primul care mi s-a părut acceptabil ca preț pentru dimensiunea saltelei de 200×140 în raport cu designul său, a fost acest pat rabatabil. Însă tot citind pe internet despre paturi rabatabile înțeleg că sunt mai multe opțiuni.

Sunt paturi rabatabile cu arcuri, paturi rabatabile cu pistoane și paturi rabatabile cu plăcuțe. Patul rabatabil cu arcuri cică ar fi primul tip de pat rabatabil inventat. Raportul calitate-preț e ok, dar în timp cică arcurile se deteriorează și nu mai funcționează corespunzător. În plus, cică e un pic mai greoi de manipulat comparativ cu patul rabatabil cu pistoane.

Despre patul rabatabil cu pistoane am aflat că e varianta mai modernă și mai ușor de acționat și manipulat deoarece pistoanele alea fac toată treaba.

Sunt pistoane cum probabil ai și la ușile dulapurilor de la mobila din bucătărie. Dar cică și pistoanele se duc în timp și cică patul ar fi periculos de operat în condițiile astea. Și mai există patul rabatabil cu plăcuțe, numit și patul rabatabil manual.

Acest sistem cu plăcuțe ar fi fost descoperit de un inventator român în 2009, iar principala sa caracteristică ar fi că sistemul nu se deteriorează. Sincer, mie ăsta cu plăcuțe mi se pare cam urât și cam greoi de manipulat.

Acum întrebarea este: merită investiția într-un astfel de pat rabatabil? Sunt durabile aceste paturi rabatabile pe perete? Mulțumesc anticipat pentru păreri celor care au sau au avut un astfel de pat.

Pat rabatabil pe perete în poziția închis
Pat rabatabil pe perete în poziția închis
Pat rabatabil pe perete în poziția deschis
Pat rabatabil pe perete în poziția deschis

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Ce părere aveți de paturile rabatabile pe perete?”

 1. Bună ziua
  Ați cumpărat pat rabatabil? Ce model, cu pistoane, cu arcuri sau cu plăcuțe? Cum se comportă în timp?
  Și eu sunt interesată de subiect dar nu găsesc păreri.
  Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.
  Mulțumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua! Nu am mai cumparat pana la urma deoarece ne-am mutat intre timp de la apartament la casa si nu a mai fost necesara aceasta achizitie. Mult succes in a gasi ceea ce cautati. Sper sa fie ok.

   P.S.: Din ce am inteles, cele cu pistoane sunt cele mai ok din punct de vedere confort al ridicarii/montarii.

   Răspunde
 2. Nu sunt ele prea fatoase, dar isi fac treaba super bine. Am avut si eu unul asemanator in copilarie. Mai greu cu facutul patului -> mai multa munca pe care preferam sa nu o fac..adolescenta…

  Răspunde
 3. Mi-ar placea ceva de genul asta .E practic si excelent pentru o locatie fara prea multi metri patrati.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.