Ce nu-mi place la postacii pro-rusi

Să definim termenul. Postac pro-rus este acel om care lasă comentarii pro-ruse sub diverse nume la diverse articole din presa online românească și de peste hotare. Bagă din top cu teoria conspirației și drepturile Rusiei de a se apăra în fața bulangiilor pro-americani și pro-europeni care au tupeul necesar să critice orice acțiune împotriva lor.

O să mă credeți nebun sau tâmpit, dar n-am nici o problemă cu asta. E dreptul lor de a se apăra pentru că adevărul e de multe ori la mijloc. Să fim serioși, nimeni nu deține adevărul absolut și fiecare e liber să-și apere interese printr-o formă sau alta. Extremismul nu-și are locul nici la mine pe blog și nici în mintea mea.

Cam cu asta se mănâncă democrația. Și dacă rușii nu știu ce e aia, află acum. Au voie să-și exprime opiniile oriunde și oricum. Și e obligația noastră de democrați ce suntem să le ascultăm, nu să le criticăm din prima, fără drept de apel. Iar dacă nu știți cu ce se mănâncă comentariile pro-ruse pe care le vedeți la diverse articole, puteți citi treaba asta. Dacă nu aveți timp de petrecut pe alte site-uri, iată cum sună un anunț de angajare pentru un postac rus. Cine știe, poate vă băgați la treabă :)

“Căutăm operatori online! Lucru la birou, plata de 25.960 (ruble, n.r.) pe lună. Sarcină: postarea de comentarii pe site-urile relevante, scrierea de mesaje tematice, bloguri, reţele sociale. Plata este săptămânală şi mese gratuite!!! Posibilităţi de formare!”. Aşa sună anunţul apărut în Rusia pe reţelele sociale, în luna august a anului trecut.

Ce nu-mi place totuși la postacii pro-ruși este că sunt total pe lângă subiect chiar dacă încearcă să fie cât mai naturali cu putință. Adică, greșesc litere intenționat ca să pară cetățeni români semi-analfabeți, încearcă să pară neutri, dar nu le iese sau răscolesc un rahat inexistent. Pe strategia că în România sunt mulți, da` proști.

Spre deosebire de strategia de aici, tura asta au abordat strategia potrivită. Pentru că din păcate prinde la proști și la indeciși care cred că prin opinia lor pot schimba ceva. Însă nu îmi place că ne jignesc intelectul. La foarte mulți dintre noi. Inclusiv la cei care îl plâng pe Dan Voiculescu acum. Nici măcar la ăia nu prind opiniile pro-ruse. Acum vă dați seama cât e de grav, nu? Pentru că e un subiect atât de fierbinte încât nu mai contează cine cu cine ține în plan politic. Iar ca să vă mai dau un boom de gândire, Viorel Olteanu nu zice rău aici ce zice.

postaci pro rusi

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Ce nu-mi place la postacii pro-rusi”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.