Javeica

Ce este Javeica?

Știți ce este Javeica? Dacă da, ar fi bine să-mi spuneți și mie pentru că Javeică este un argou pe care l-am auzit în ultima vreme, dar n-am aflat încă ce înseamnă.

Am căutat pe Google după Javeica numai rezultate în română, dar n-am găsit decât 3 rezultate mari și late, dintre care merită menționat doar un banc slăbuț, citez:

Javeica la orl, d-na doctor ii zice ca are laringita, apoi merge la ginecolog si doctorul ii zice ca are cistita …
La iesirea din spital Romica o intreba :
– No fa, ce-o zis doftorul ?!
– O zis ca-i largita, da-i cinstita -

Deci, pe lângă un banc mai slab decât prevede legea n-am găsit mai nimic. Totuși, din banc reiese că Javeica ar fi un cuvânt folosit pentru a descrie o fată de moravuri ușoare, dar mi-e greu să cred că are doar acestă însemnătate. Parcă sună a regionalism sau chiar arhaism.

Pe bune … aveți idee …

ce este Javeica?

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

7 Comments

 • Florin

  Reply Reply 10/06/2013

  La caterinca : javeica deriva de la numele REBECA , care eu in copilarie il auzeam ca si RAVEICA .. Si probabil ca Javeica este o forma locala ….
  Pe bune cred ca asta te interesa : http://support.citrix.com/product/ica/java/topic/icaconn/

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 10/06/2013

   Nu cred că folosesc băieții Javeică pentru prescurtarea de la ce mi-ai dat tu link :). Trebuie să mai studiez pe Raveica că sună cam la fel. Nu știu de ce, dar ma intigrat acest cuvânt după ce mi-am dat seama că n-am găsit nimic pe net despre el.

   Mulțam pentru comentariu Florin.

 • Ciprian Florea

  Reply Reply 10/06/2013

  Javeoica = Curva … wtf?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 10/06/2013

   Și femeie de moravuri ușoare așa cum am zis eu în articol nu-i tot aia :)?

 • Inseamna o tentatativa palida de a face trafic netargetat, dar de data aceasta nu o sa-ti iasa :)

 • florin

  Reply Reply 28/06/2013

  Bancul asta il stiam si eu.Si suna mai bine.Numai ca in loc de javeica se folosea cuvantul tiganga sau piranda.E posibil sa insemne tiganca sau poate inseamna cu totul altceva

Leave A Response

* Denotes Required Field