Cauți un Contact Manager pentru Android? Aplicația Canvy ar putea fi soluția

Câți dintre voi ați avut și folosit un Blackberry în perioada lor de glorie? Am iubit BBM-ul, un contact manager extrem de fain care aduna la grămadă absolut toate notificările importante.

Anii au trecut, piața a evoluat în altă direcție, iar Blackberry, așa cum îl știam, nu mai există.

Revenind în prezent, ultimele statistici indică faptul că aproape 82% dintre toate smartphone-urile de pe piață rulează Android. Asta înseamnă că dacă citești rândurile astea de pe mobil, sunt șanse foarte mari să o faci de pe un astfel de sistem de operare.

Motiv pentru care revin la întrebarea din titlu: cauți un contact manager pentru Android? Sau, te-ai gândit că ar fi fain să folosești unul? Iată de ce Canvy ar putea fi răspunsul pe care-l cauți.

Primele impresii despre acest contact manager made in România

Mi se pare extrem de fain faptul că pe Android există o concurență atât de mare. Lucrul ăsta dă naștere unor chestii faine și funcții folositoare.

Canvy este o aplicație foarte ușor de instalat. Trebuie doar să accesezi secțiunea de instalare din Google Play, folosind smartphone-ul tău Android.

Setup inițial este și el simplu și intuitiv, fiind ghidat pas cu pas către permisiunile pe care trebuie să i le oferi aplicației pentru a te bucura de opțiuni.

canvy contact manager android

Canvy e un contact manager foarte interesant.

Nu m-a dus cu gândul la BBM, ci la Windows Phone și al lor tiles homescreen. Am iubit și Windows Phone, la un moment dat, pentru o perioadă scurtă de timp.

Care sunt chestiile faine la Canvy

În caz că nu ați mai auzit de ideea de contact manager până acum, e vorba despre aplicații care îți afișează în același loc toate contactele și metodele de comunicare:

 • SMS
 • WhatsApp
 • Telefonie
 • Facebook Messenger
 • Skype

Fix asta face și Canvy, doar că a dus lucrurile la următorul nivel.

Aplicația are în spate un algoritm care rearanjează primele 10 tile-uri vizibile în funcție de cât de mult interacționezi cu fiecare.

Nu vorbești o săptămână cu unul dintre contactele tale? Nu o să-ți apară în partea superioară a ecranului.

Pentru fiecare contact poți adăuga o poză manual, customizând astfel aplicația după gustul tău.

Pe partea de setări există destul de multe chestii pe care le poți face și-mi place că totul este simplu și intuitiv.

Concluzii – Este Canvy un contact manager bun?

Aplicația Canvy a fost creată pentru a te ajuta să comunici mai eficient. După cum am spus mai sus, sunt câteva aspecte foarte faine. Le reiau mai jos:

 • Ai toate contactele și conversațiile într-un singur loc
 • Pentru cei fără app drawer, Canvy este o modalitate mișto de a mai face loc pe ecran
 • Se mișcă foarte repede
 • Arată foarte bine și poate fi customizată cu ușurință
 • Învață rapid care sunt contactele tale favorite, cu care vorbești foarte mult și ți le aranjează automat.

Desigur, Canvy nu este contact manager-ul perfect. Sunt câteva lucruri care m-au deranjat și mi se pare firesc să le menționez:

 • Iconița care plutește peste ecran nu se duce singură într-o parte când schimbi telefonul în profil landscape, ci rămâne în mijlocul ecranului, fiind nevoit să o muți manual,
 • Îți vine oarecum peste mână la început. Durează puțin până să te obișnuiești.

Bug-uri nu am întâlnit, iar aplicația nu s-a blocat vreodată. Nici nu e sugativă de baterie sau resurse, ceea ce e bine.

Consider că e o aplicație pe care ar trebui să o încerci. Intaleaz-o și joacă-te puțin pe acolo, poate devine aplicația ta preferată foarte repede :)

Canvy este made in Romania, fiind creată la Timișoara. Dacă dai peste vreo problemă în ceea ce privește setările, sau nu înțelegi cum poți face o chestie, intră pe canalul lor de YouTube – au ghiduri video pentru absolut orice ai nevoie.

4 comentarii la „Cauți un Contact Manager pentru Android? Aplicația Canvy ar putea fi soluția”

 1. Eu inca merg pe ideile clasice de utilizare a telefonului. Am inceput sa fiu foarte grijulie fata de ce descarc. M-am trezit intamplator cu un malware de care nu mai pot scapa, dupa ce am tras o renumita aplicatie.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.