Câte poze ar trebui să ai ca să faci bani din Shutterstock?

Shutterstock este un serviciu premium de unde poți să . În același timp, este un serviciu prin care fotografii (și nu numai) pot să-și monetizeze munca. Sunt convins că sunt mulți fotografi care folosesc deja acest serviciu și câștigă bani frumoși. Eu habar n-am să fac fotografii, dar m-am jucat un pic și mi-am făcut un cont de contribuitor. Surpriză. Pozele mi-au fost acceptate, iar contul mi-a fost activat. Totuși, doar o poză sau două au fost puse în vânzare. Pentru că restul erau proaste (mă așteptam). Acuma n-am să mă apuc eu de afaceri pe Shutterstock, dar mi-a stârnit curiozitatea. Aveți idee la ce volum de imagini bune poate un fotograf să facă o sumă de peste 1.000 de euro pe lună din Shutterstock?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Câte poze ar trebui să ai ca să faci bani din Shutterstock?”

  1. Bani buni se făceau acum câțiva ani, și relativ ușor. Acum deja sunt foarte multi fotografi și banii se cam împart. La momentul asta ca sa faci 1000$ doar pe shutterstock eu cred a trebuie sa ai un portofoliu destul de variat. Ca sa arunc o cifra, undeva la 3000 de fotografii din diferite domenii (food, social, natura, industrial, etc) Din experiența mea putina (sunt alți gălățeni cu experienta mai mare în fotografia de stock) , pot sa spun ca cel mai bine se vând pozele cu persoane. Un atuu foarte mare îl reprezinta de asemenea si accesul în zone, sa le zic asa, unde nu au acces foarte multi fotografi ( platforme petroliere, uzine, fabrici, unități militare, zone cu acces limitat). Începutul e destul de greu, dar cu perseverenta se vad rezultatele. Shutterstock.com este site-ul care vinde cel mai bine însă sunt și cei mai riguroși în acceptarea fotografiilor. În aproape 2 ani de zile am avut destule frustrări legate de modul lor de refuza fotografiile.

    Răspunde
  2. Nu știu exact câte, dar e clar că e nevoie de destul de multe și bune. Sau dacă nu, atunci mai puține și EXTREM de bune! :) Acum na, și aici se poate face un studiu de caz. N-am habar dacă sunt puse la dispoziție ceva statistici shutterstock dar pentru un fotograf ce vrea să facă bani din asta cred că e ideal să afle cumva care sunt cele mai căutate categorii și pe alea să se bage să pozeze/vândă.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.