Câte poze ar trebui să ai ca să faci bani din Shutterstock?

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Shutterstock este un serviciu premium de unde poți să cumperi imagini. În același timp, este un serviciu prin care fotografii (și nu numai) pot să-și monetizeze munca. Sunt convins că sunt mulți fotografi care folosesc deja acest serviciu și câștigă bani frumoși. Eu habar n-am să fac fotografii, dar m-am jucat un pic și mi-am făcut un cont de contribuitor. Surpriză. Pozele mi-au fost acceptate, iar contul mi-a fost activat. Totuși, doar o poză sau două au fost puse în vânzare. Pentru că restul erau proaste (mă așteptam). Acuma n-am să mă apuc eu de afaceri pe Shutterstock, dar mi-a stârnit curiozitatea. Aveți idee la ce volum de imagini bune poate un fotograf să facă o sumă de peste 1.000 de euro pe lună din Shutterstock?

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

5 comentarii la „Câte poze ar trebui să ai ca să faci bani din Shutterstock?”

  1. Nu știu exact câte, dar e clar că e nevoie de destul de multe și bune. Sau dacă nu, atunci mai puține și EXTREM de bune! :) Acum na, și aici se poate face un studiu de caz. N-am habar dacă sunt puse la dispoziție ceva statistici shutterstock dar pentru un fotograf ce vrea să facă bani din asta cred că e ideal să afle cumva care sunt cele mai căutate categorii și pe alea să se bage să pozeze/vândă.

    Răspunde
  2. Bani buni se făceau acum câțiva ani, și relativ ușor. Acum deja sunt foarte multi fotografi și banii se cam împart. La momentul asta ca sa faci 1000$ doar pe shutterstock eu cred a trebuie sa ai un portofoliu destul de variat. Ca sa arunc o cifra, undeva la 3000 de fotografii din diferite domenii (food, social, natura, industrial, etc) Din experiența mea putina (sunt alți gălățeni cu experienta mai mare în fotografia de stock) , pot sa spun ca cel mai bine se vând pozele cu persoane. Un atuu foarte mare îl reprezinta de asemenea si accesul în zone, sa le zic asa, unde nu au acces foarte multi fotografi ( platforme petroliere, uzine, fabrici, unități militare, zone cu acces limitat). Începutul e destul de greu, dar cu perseverenta se vad rezultatele. Shutterstock.com este site-ul care vinde cel mai bine însă sunt și cei mai riguroși în acceptarea fotografiilor. În aproape 2 ani de zile am avut destule frustrări legate de modul lor de refuza fotografiile.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend