Câte calorii conține o porție de cartofi prăjiți

Privind la cartofii prăjiți de la KFC după care îmi lasă deseori gura apă, m-am gândit câte calorii conține o porție de cartofi prăjiți și m-am gândit să împărtășesc aceste informații și cu voi dacă sunteți interesați.

În primul rând, am luat în calcul trei tipuri de porții de cartofi prăjiți. O porție de cartofi prăjiți de 100 de grame, una de 200 de grame și una de 300 de grame. Cu aproximație, porția de cartofi prăjiți de 100 de grame conține 320 de calorii, porția de 200 de grame conține 640 de calorii, iar porția de cartofi prăjiți de 30 de grame conține 960 de calorii.

Ca să vă faceți o idee legată de arderea caloriilor am să vă spun că pentru o porție de cartofi prăjiți care conține aproximativ 320 de calorii trebuie să mergeți într-un ritm alert cam 4 kilometri neîntrerupt, cu o medie de 135 – 145 de pași pe minut. Cumva, să faceți sub 10 minute, chiar sub 9,5 minute per kilometru.

Asta înseamnă cam 40 de minute de mers pe jos într-un ritm alert, fără oprire, pentru a consuma caloriile unei porții mici de cartofi prăjiți care cântărește doar 100 de grame.

Dar hai să ne gândim că mulți dintre noi nu se rezumă uneori nici măcar la o porție de cartofi prăjiți de 100 de grame. Au un gust atât de bun încât 100 de grame de cartofi prăjiți nu ne ajung nici pe o măsea.

Partea cea mai nasoală e că îi combinăm și cu proteine la fiecare masă, deci bomba calorică ce se dezvoltă e și mai semnificativă. Mai multe detalii despre cura de slăbire pentru bărbați :) și modul de combinare al alimentelor am scris aici. Nu am să repet acum aceleași informații pe care le puteți citi cu un click pe linkul anterior.

Deci, acum că ați aflat câte calorii conține o porție de cartofi prăjiți, puteți face calcul și singuri pentru câtă mișcare ar trebui să faceți pentru a consuma cele aproximativ 960 de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți de 300 de grame. Da, cam 2 ore de mers pe jos în ritm alert, adică 12 kilometri. Apucați să faceți atâta mișcare zilnic? Eu cu siguranță nu, dar încerc pe cât posibil să-mi mai educ anumite comportamente.

calorii cartofi prajiti

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Câte calorii conține o porție de cartofi prăjiți”

 1. 300 g de cartofi au cca 250 de calorii. Sa inteleg ca restul pana la 960 de calorii, adica 710 calorii inseamna uleiul? Chiar asa?? :) O portie atat de mare de cartofi prajiti contine aprox. 800 ml de ulei? Ca 1 litru de ulei = 900 calorii. Deci dv. cand mancati 100 g de cartofi prajiti aveti senzatia ca odata cu ei se duc in stomac si vreo 270 ml de ulei?

  Sau adevarul este undeva, la mijloc sau chiar mai jos, pe scara asta calorica, nu? :)

  Răspunde
 2. E norocos din anumite puncte de vedere,dar cand e vorba de acumulare de masa musculara e greu,ca si acumularea de tesut adipos(grasime).

  Răspunde
  • Și asta probabil e adevărat. Cunosc un tip care e mai slăbuț din fire și nu se lipește nimic de el, nici grăsime, nici masă musculară (știu că s-a chinuit vreo jumătate de an pe la salaă).

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.