Sikaru Blondă este berea artizanală care îmi place cel mai mult

Câteodată îmi place să testez beri noi. Pe cele din comerț le cam știu. Însă pe cele artizanale nu le știu foarte bine. Am băut mai multe tipuri de beri artizanale. Majoritatea sunt bune și au un gust deosebit. Uneori mai bun, alteori mai rău. De curând am cumpărat 4 tipuri de beri Sikaru. Am cumpărat Sikaru Blondă, Sikaru Roșcată, Sikaru Albă și Sikaru Neagră. Mai există și Sikaru Green Griffin, dar nu am găsit acel sortiment. Gusturile nu se discută, știu, dar hai să vă povestesc de ce mi-a plăcut cel mai mult Sikaru Blondă.

Prima dată am testat Sikaru Neagră. N-am putut să o beau. Mie îmi plac berile acidulate, iar Sikaru Neagră nu era tocmai acidulată. Sikaru Roșcată și Sikaru Albă au fost decente, dar nu pot să zic că una dintre ele mi-a atras atenția în mod special. Însă când am luat prima gură de Sikaru Blondă pur și simplu am avut o experiență pe care nu am mai trăit-o până acum cu o astfel de bere. E genul ăla de bere care merită savurată înghițitură cu înghițitură.

De fapt, ținută un pic în gură înainte s-o înghiți. Încă de la prima gură de bere simți cum papilele tale gustative experimentează tot felul de senzații și arome. Din punctul meu de vedere Sikaru Blondă este o bere foarte acidulată. Probabil cea mai acidulată bere pe care am băut-o până acum. Dacă nu îți plac berile acidulate s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine, însă pentru mine a fost. Am rămas plăcut surprins de faptul că am reușit să simt aroma berii, chiar dacă acidul de multe ori neutralizează gustul.

Nu și în cazul ăsta. Din ce am citit la ei pe site, berea artizanala Sikaru Blondă este fabricată dintr-o combinație clasică de malțuri de bază îmbogățite de aroma specială a hameilurilor din lumea nouă și hameiurilor nobile europene. Are o aromă de flori citrice completată foarte foarte discret de o aromă de coriandru. Are 33 de cl (0,33) și 5.5% alcool.

Neapărat trebuie băută rece în pahar de tip Tulip. Iar pentru a nu deranja depunerile se păstrează la rece în poziție verticală. Pe mine m-au atras berile artizanale pentru că sunt fabricate prin metode tradiționale, sunt nefiltrate și nepasteurizate. De exemplu, berile Sikaru sunt proaspete, nefiltrate, nepasteurizate, maturate și carbonate natural în sticlă.

De asemenea, la fabricarea lor nu se folosește malț modificat genetic, nu se adaugă zahar și nici alți aditivi. Fapt pentru care și o astfel de bere e mai scumpă. De 6 ori mai scumpă decât o bere clasică din comerț (nu că ar avea loc comparația). Adică, o sticlă de bere Sikaru Blondă costă peste 7 lei bucata. Mulți ar zice că e mult să dai peste 7 lei pe o bere la 0.33, însă merită cu siguranță dacă vrei să încerci ceva diferit dar în același timp și bun. Acesta nu este un advertorial. Pur și simplu am devenit fan Sikaru Blondă.

Îmi pare rău că nu i-am făcut eu o poză, dar vă las aici două imagini cu Sikaru Blondă ca să vedeți cum o reperați. Eu am găsit-o în Carrefour Galați la raftul cu beri de import (chiar dacă e o bere 100% românească produsă în București).

Bere Sikaru BlondaBere Sikaru Blonda in Pahar

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.