Audi vrea să revoluţioneze piaţa auto cu o nouă tehnologie

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


Încă aflată la stadiul de concept, tehnologia Swarm dezvoltată de Audi are ca scop reducerea numărului de accidente.

Chiar dacă această tehnologie va rămâne probabil multă vreme la stadiul de concept din cauza standardelor impuse în fabricarea de automobile, trebuie să recunosc că e o abordare destul de interesantă.

Audi vrea să revoluţioneze piaţa auto cu o nouă tehnologie

Audi a înlocuit luminile din spate ale unei maşini cu un ecran OLED care se colorează în funcţie de acţiunile şoferului. Dacă virezi la stânga, nişte lumini se deplasează la stânga, dacă virezi la dreapta, acestea se deplasează în dreapta, iar dacă frânezi luminile se deplasează spre partea superioară a ecranului. Practic, e un set de lumini formate din mai multe puncte care se deplasează cu viteză în funcţie de cum conduci.

La prima vedere totul pare foarte interesant pentru că că e o inovaţie care se vede la exterior şi nu neapărat în experienţa de şofat sau în siguraţa şoferului, însă e greu de crezut că o vom vedea pe străzi în viitorul apropiat. Sunt destul de multe aspecte care trebuie modificate, pornind de la standardele de fabricaţie a maşinilor, legislaţiile auto, educarea din şcolile de şoferi şi reflexele create în timp de către participanţii la trafic.

Inovaţiile merită mereu apreciate şi salutate, iar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre tehnologia Swarm dezvoltată de Audi, vă invit să vedeţi videoclipul de mai jos.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qKn45Uw2gdw?rel=0]

Ce părere aveţi?


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend