Asus Taichi, laptop şi tabletă

Ăsta e un laptop cu Windows 8 care mi-a depăşit aşteptările. Pur şi simplu sunt uimit de concept, privind la raportul dintre calitate şi preţ.

Trebuie să vă spun de ce salivez după Asus Taichi.

Asus Taichi

Să încep cu faptul că deşi e mic, are un ecran cu o rezoluţie excelentă raportată la cei 11,6 inchi. Vorbim de o rezoluţie 1920 x 1080 pixeli. Full HD pe un ecran de 11,6 inchi, repet. Deja dimensiunea ecranului nu mai este un inconvenient pentru cei care preferă laptopuri cu ecrane mai mari. În rezoluţia asta poţi să faci cam ce vrei tu şi nu vei avea probleme legate de rularea anumitor aplicaţii ce necesită musai o super rezoluţie. Asus Taichi oferă aşa ceva.

Continui spunând că Asus Taichi este atât unealta supremă de business, cât şi unealta supremă de entertainment portabil. Mulţi spun că un laptop este axat pe o nişă principală de consumatori. Nu şi în cazul ăsta. Asus Taichi poate servi fără probleme atât un manager aflat mereu pe drumuri, cât şi un utilizator casnic care navighează des pe internet şi se mai ocupă de câte una două treburi serioase.

Asus Taichi este un laptop cu ecran dublu. Da, ecran dublu, aţi citit bine! Sau ecrane gemene, cum vreţi voi să-i spuneţi. Ecranul din faţa tastaturii este unul normal, non-touch, folosit atunci când te afli în faza de producţie sau de utilizare intensă împreună cu tastatura şi trackpad-ul. Pe partea cealaltă a ecranului simplu se află un display multi touch care transformă laptopul în tabletă. Fuziunea asta deschide cel puţin patru scenarii majore.

Laptop tabletaÎl foloseşti ca laptop simplu. Ecran, tastatură, touchpad şi spor la treabă. Îl foloseşti ca tabletă. Ai culcat display-ul şi ai o tabletă subţire de toată frumuseţea. Nu se văd taste, nu îşi dă seama nimeni că ai în mână un laptop veritabil. Pur şi simplu te pui în pat şi îl foloseşti ca pe o tabletă meseriaşă.

Îl foloseşti ca mijloc de entertainment sau de prezentare restrânsă. Poţi seta ca ce se vede pe ecranul din faţa tastaturii să se vadă şi pe ecranul touch. Astfel, poţi să pui un film sau un set de poze în slideshow ca să te uiţi împreună cu familia. Sau, gândeşte-te că eşti într-o şedinţă şi vrei să arăţi unui coleg un grafic sau un tabel Excell. Voila, veţi vedea amândoi acelaşi lucru, fără să fie nevoie ca partenerul tău să se aşeze în faţa ecranului tău.

Laptop touchscreenÎl foloseşti ca unealtă de lucru la dublu. Poţi opta ca pe ecranul din faţa tastaturii să se vadă una, iar pe ecranul tactil să se vadă alta. Astfel, poţi lucra împreună cu un partener. Tu, spre exemplu, ai de trimis emailuri şi ai nevoie de tastatură, iar partenerul tău are nevoie să facă un pic de research pe net sau pur şi simplu să vadă un film cât îţi faci tu treaba. Gândeşte-te că poţi să pui desene animate la copil ca să stea cuminte cât tu îţi scrii mailurile sau articolul pe blog :). Pe acelaşi dispozitiv. Simultan!

Ok, la toate astea se adaugă un finisaj extraordinar care face din Asus Taichi o adevărată bijuterie IT şi la capitolul design. Tastatură iluminată, suprafeţe din aluminiu şi linii fine, atent concepute şi trântite cu bung gust în laptopul ăsta.

Şi când toată lumea se aştepta să spun că are vreun procesor subţirel, adică vreun Intel Atom sau ceva de genul, daţi-mi voie să vă spun că Asus Taichi vine cu Intel i5 şi Intel i7 de ultimă generaţie. Practic, poţi opta pentru cel mai tare procesor din piaţă pentru dispozitive mobile pe o jucărie atât de elegantă, adică un ultrabook.

Modelul de top, Asus TAICHI21-CW004H FullHD Slim poate fi cumpărat de aici cu 5.599,99 lei, redus fiind cu 400 lei faţă de preţul său normal. Poate un laptop de puţin peste 1.000 de euro nu e la îndemâna oricui, însă preţul este imbatabil comparativ cu alte ultrabookuri de aceeaşi teapă superioară, ca să nu mai menţionez de MacBook Air, care nu se compară nici măcar ca şi concept, darămite ca preţ.

Specificaţiile modelului mai sus menţionat includ un procesor Quad Core Intel i7 Ivy Bridge de 1.900 MHz cu 4096 KB cache, ecrane LCD LED IPS anti-glare de 11,6 inchi (dintre care unul e tactil), 4GB RAM DDR3 1600 MHz, hard disk ultra rapid de tip SSD (128GB), placă video Intel HD Graphics 4000, cameră foto duală de 5MP care înregistrează în format HD, două microfoane care oferă fidelitate superioară a sunetului, sunet de calitate prin tehnoligia SonicMaster acompaniată de Bang & Olufsen ICEpower, acumulator Li-Ion de 6 celule care ţine până la 5 ore şi greutate de doar 1,25 Kg.

Asus Taichi este un laptop care pe mine m-a lăsat fără cuvinte. Dacă aveţi timp, iată şi un review complet, făcut de un tip meseriaş.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IoPUnvNhKQM?rel=0]

A, și era să uit să vă spun de Taichi Suit, o „husă” specială de protecţie pentru Asus Taichi. Nu ştiu nici preţ, nici disponibilitate pe stocul vreunui magazin online, dar dacă intru în contact cu vreun reprezentant Asus sigur întreb. Detalii despre Taichi Suit aici.

8 comentarii la „Asus Taichi, laptop şi tabletă”

    • Sigur va fi o proba cu el si ma tot documentam despre produsele Asus pana am dat de Asus Taichi si m-am indragostit atat de tare incat nu m-am putut abtine sa nu scriu :).

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.