Astăzi vedem noul iPhone 6S și multe alte noutăți Apple

Astăzi, pe 9 septembrie 2015, se va desfășura un mare eveniment de lansare Apple. Acesta va începe la ora 20:00, ora locală a României, și poate fi urmărit live aici.

În cadrul evenimentului se zvonește că va fi lansat cel puțin un nou model de iPhone, respectiv iPhone 6S, dar, de ce nu și un iPhone 6S Plus? Pe lângă asta sunt convins că vom mai vedea și alte noutăți. Zvonuri sunt multe.

Iar în ultima perioadă zvonurile Apple din preajma fiecărui eveniment se cam transformau în certitudine. De la noul iPhone 6S se așteaptă o cameră foto mai bună, cu un senzor mai performant, rezoluție mai mare și capacitate de filmare în rezoluție 4k. De asemenea, se vorbește și despre implementarea Force Touch, funcție deja disponibilă la unele modele noi de MacBook (eu o am la al meu) și la Apple Watch. Force Touch este o tehnologie care (pe scurt) detectează cum apeși un ecran sau pe o suprafață de contact (precum un touchpad), iar în urma acestei detecții reacționează într-un fel.

Practic, dezvoltatorii de aplicații vor avea mai multe opțiuni de creație. Eu personal nu am fost foarte impresionat. Poate la următorul update de Mac OS X (despre care se va vorbi și azi) vor băga chestii noi special dezvoltate pentru touchpad-uri cu Force Touch.

Evenimentul de astăzi se numește ”Hey Siri, give us a hint.” și cu siguranță vom mai afla multe chestii despre lansările Apple. De exemplu vom afla mai multe despre Apple TV. Cu toate că pe noi în România chestia asta nu ne încălzește prea tare, ei pun preț pe Apple TV.

Apoi, nu e exclus să vedem un model nou de iPad, sau dece nu, o generație nouă de iPad. Se vehiculează nume precum iPad Pro sau iPad mini 4. Și Apple Watch va avea ceva îmbunătățiri software. Eu voi încerca să fiu cu ochii pe eveniment, dar și pe cei care fac live blogging în cazul în care nu voi putea fi complet atent la transmisia live. De obicei se înțelege mai bine de acolo ce și cum. Voi? Ceva așteptări?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.