Asemanarea dintre un laptop si un autoturism

Mergând eu mascat cu laptopul în spinare pe trotuarele înghețate ale orașului Galați mă gândeam că mi-ar prinde bine un ultrabook. Asta după ce am renunțat la un ultrabook Asus pe bani foarte puțini (puteam să-l vând cu mai mult) și după ce i-am lăsat Chromebook-ul de 11 inchi soției ca să-mi iau acest laptop serios.

Și acum mă luau iar gânduri că un ultrabook ar fi perfect, îl poți căra mult mai ușor oriunde și chiar dacă are specificații tehnice un pic mai slabe decât un laptop mai mare, nu contează, că oricum nu îl folosesc la maximum. Mai ales că am făcut o pasiune pentru Microsoft Surface Pro 3 sau . Și așa am început să-mi conturez în creier asemănarea (analogia) dintre un laptop și un autoturism.

Ultrabook-urile sunt autoturismele alea mici și relativ rapide, care te ajută să te miști cu talent prin traficul aglomerat al unui oraș. De asemenea, autoturismele astea mici parchează tot pe același loc de parcare (birou în cazul laptopurilor) ca un autoturism mai mare, dar te simți mult mai lejer, că ai mai mult spațiu de manevră. Pe partea cealaltă, un laptop puternic, cu dimensiuni de 15 sau chiar 17 inchi poate fi privit ca un autoturism de clasă mai mare sau chiar ca un autoturism de teren. Te miști și cu el prin oraș, mai greu, dar te miști.

Însă la drum lung sau la rarele momente când ai nevoie de mai multă putere, s-ar putea să fie mult mai de ajutor. Poate are tehnologii suplimentare precum 4×4, aspect care pe timp de iarnă te ajută. Poate în același timp are multe alte aspecte pe care nu le folosești în mod curent, dar le ai acolo pentru când o fi nevoie.

Poate pentru voi sună ciudat acest articol, dar uite că eu cu analogia asta mi-am scos un pitic de pe creier. Cel în care mi-aș imagina viața din nou cu un laptop ultraportabil. Momentan am un fel de mașină de teren și mă bucur de ea. Îmi place puterea și chiar viteza pe care mi-o oferă în același timp, chiar dacă nu ajung la potențialul maxim pentru că pur și simplu nu am nevoie.

Nu mă joc, dar îmi place să știu că pot juca aproape orice joc. Nu fac procesări video, dar îmi place să știu că am puterea să o fac oricând. Nu prea mă uit la filme pe laptop, dar îmi place să știu că le pot privi pe un ecran decent. Tocmai de accea trebuie să mă liniștesc cu gândurile către un ultrabook. Da, ideal ar fi să le ai pe amândouă dacă ai avea bani. Și ultrabook și laptop puternic și eventual ceva serios acasă (PC). Așa cum ai avea mașină de oraș și mașină de drum lung sau de iarnă :) Dar uneori nu le poți avea pe toate, așa că trebuie să te gândești la priorități.Lenovo Y50 12

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Asemanarea dintre un laptop si un autoturism”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.