Așa fani, așa jucători. Așa părinți, așa copii.

Echipa de fotbal a României a părăsit astăzi Euro 2016. A luat bătaie de la Albania. Nu am văzut meciul. Nu contează. La mine e o singură filozofie. Apreciez munca, plătesc doar rezultatele. Echipa de fotbal a României a avut un parcurs slab. Doar două goluri și nici alea din acțiune. Ne doare asta. Nu ne putem mulțumi cu asta. Nu a fost bine deloc. Incontestabil.

Ce am observat însă zilele astea e cantitatea de ură pe care o putem emana noi ca nație. Cantitatea de negativism. Cantitatea de venin. Avem stocuri nelimitate la aceste sentimente. Ură, venin, negativism. De asta nici nu ne merge bine. De la jucător până la formator. Iar când zic jucător mă refer la copilul tău. Iar când zic formator mă refer la tine, părinte.

Toți își dau cu părerea despre orice fără să aibă cunoștințe. Că Vasile își face masaj nu știu unde și că nu poate să joace la 4 zile. Da, ia o oglindă și observă că tu ești acel Vasile. Tu, public, l-ai obligat pe Vasile să fie acolo unde este. Adică jos. Tu, public, i-ai criticat fiecare mișcare, pasă sau gol. De ce să joace Vasile bine când tu doar ai aruncat cu pietre în el de la început până la sfârșit? Voi credeți că fotbaliștii sau copii sunt atât de ignoranți încât să nu afle părerea voastră despre ei? Ei citesc. Inclusiv glumele ”nevinovate” care le oferă o zonă de confort de genul: ”românii noștri oricum știu că noi suntem cu autobuzul pe avarii, de ce să ne mai dăm viața pentru ei pe teren?”. Pentru voi e glumă. Pentru ei, confort.

Nu învinovățesc pe nimeni pentru rezultatele noastre. De fapt, rezultatele lor, că nu am fost noi pe teren. Au jucat mult sub așteptările noastre, mai ales că noi, românii, aveam nevoie de victorii iluzorii. Aflați astfel că am câștigat la rugby. Și la încă ceva (observați cât de ignoranți suntem).

Nu vă mai plângeți că nu aveți pe cine vota. Că aveți. Aveți proiecțiile voastre. Voi sunteți oamenii din fruntea conducerii. Sunteți cocalari și ascultați manele? Pe ăia îi aveți. Nu vă așteptați ca ăia să vă facă străzi în afara campaniei electorale. Că tot pe ăia îi votați. Vreți o echipă mai bună de fotbal. Învățați fotbal. Și nu numai tehnici și pase. Ci leadership, management și obiective.

Dacă voi nu aveți nici o treabă cu aceste noțiuni de bază și tot așteptați să vi se dea, să vi se ofere, să vi se facă, să vi se etc. = 0. Sunteți în continuare tinchigeriul de la X care așteaptă un pix (scuze tichinigeriilor buni, era doar un exemplu). Observ multă ură în România. Multe comentarii de ură. Silviu Brucan s-a înșelat tare. Domnule, dacă mai poți citi află că suntem departe. Departe de ce ai prezis. Românilor le trebuia doar un pic de inteligență emoțională. Nu prea o au. Iar unii sunt niște brute din ce văd pe Facebook (comentarii). Diferența dintre noi și hoarda lui Khaleesi este că noi avem smartphone-uri. Și cam atât. Empatie zero. Civilizație aproape 0.

Asa fani asa jucatori

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.