Apple Watch 4 salvează viața unui bărbat

Stăteam azi pe Twitter și la un moment dat văd un reply dat de Tim Cook unei femei care povestea chestia asta despre Apple Watch 4:

Noul Apple Watch i-a salvat viața soțului meu săptămâna aceasta. Îl are de doar două zile și a reușit să-i diagnosticheze fibrilații de tip A și 150 de bătăi ale inimii pe minut. Când a fost la Urgențe nu l-au găsit cu astfel de simptome. Ulterior i-au găsit blocaje majore în artere. După două stenturi, e ca nou. Am vrut să spun lumii. Mulțumesc!

Se pare că omul când a fost la urgențe nu a manifestat aceleași simptome ca în viața de zi cu zi, iar faptul că a purtat zilnic un Apple Watch 4 la mână a permis dispozitivului să înregistreze toate variațiile de BPM.

Apple Watch 4 salveaza viata unui barbat

Apple Watch 4 e primul device civil cu EKG

Fie că vrem să luăm sau nu în serios aceste noi tehnologii, ele își fac apariția în viața noastră și merită să profităm de ele. Chiar dacă la prima vedere nu par mare sfârâială, e suficient să facă diferența odată.

Anul trecut în decembrie și eu mi-am făcut cadou ultimul model de Apple Watch, respectiv Apple Watch 4. Acesta are, printre altele, pentru prima dată pe un dispozitiv ”civil” și funcția de EKG (electrocardiogramă).

Din păcate în România (și în restul Europei) această funcție este blocată din software și nu poate fi folosită. Acest lucru se datorează autorităților care trebuie mai întâi să aprobe acest lucru (sunt tot felul de proceduri).

Anul ăsta sper să fie ok și să funcționeze EKG și în UE pe Apple Watch 4. Asta nu înseamnă că nu ai celelalte funcții ”salvatoare de viață” precum bătăi pe minut, senzori cădere sau apel contacte de urgență.

Dacă vrei să-ți iei un Apple Watch poți să arunci un ochi pe oferta de aici. Puteam să mi-l iau direct din SUA, dar la produsele scumpe vreau să am garanția în România, eventual de la un site de încredere.

Postările de pe Twitter, mai jos.

Apple Watch 4 salvează viața unui bărbat
Apple Watch 4 salvează viața unui bărbat 2

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.