Am revenit la Dropbox

Scriam cu ceva vreme în urmă că am trecut la serviciul de cloud storage oferit de către cei de la Microsoft, respectiv serviciul Skydrive. Ok, am plătit deja 100GB pe 1 an de zile, dar mă voi folosi de spaţiul ăsta pentru stocarea fotografiilor până le triez şi le stochez ori pe un hard extern, ori pe DVD-uri.

Pentru cei care nu ştiu ce e Dropbox, menţionez că e un serviciu de stocare în cloud care îţi oferă 2GB de spaţiu gratuit, spaţiu pe care îl poţi creşte destul de rapid realizând diverse taskuri simple. Dacă nu ai încă un cont pe Dropbox, merită neapărat să-ţi faci unul aici. Dacă aveai un cont pe Dropbox, dar nu mai ţii minte datele de autentificare, fă-ţi un cont nou aici.

Ei bine, astăzi m-am hotărât să revin la Dropbox pentru 3 mari motive:

 1. Se mişcă mult mai bine decât Skydrive. Parcă face upload mai repede, iar aplicaţia Dropbox pentru iPhone este mult mai rapidă şi face update la fişiere mult mai eficient.
 2. Poţi stoca fişiere de dimensiuni nelimitate. Este singurul serviciu gratuit de cloud storage care oferă treaba asta. La Skydrive aveam limitare de 2GB per fişier.
 3. Poţi împărtăşi fişierele din folderul Dropbox mult mai uşor cu ceilalţi, indiferent dacă au cont sau nu. Skydrive uneori cerea cont celor cu care împărtăşeam fişiere.

În plus, Dropbox are o interfaţă mult mai simplă şi mai intuitivă. Probabil chiar simplitatea acesteia îl face şi un serviciu mai rapid.

Voi ce servicii de cloud storage folosiţi şi recomandaţi?

8 comentarii la „Am revenit la Dropbox”

 1. Eu sunt foarte mulțumit de Dropbox. Ajunsesem pe la vreo 7.5 GB, și când l-am instalat și pe tabletă (Android), după PC-ul de la servici, laptop – ul de acasă și telefoanele soției și al meu, am mai primit un bonus de 50 GB de la Samsung pentru 6 luni.

  Răspunde
 2. Iti recomand sa mai incerci https://mega.co.nz/ . Noul site a lui Kim Dotcom – proprietarul sitului nou Mega permite utilizarea unui spatiu de stocare free pana la cantitatea de 50 Gb.
  Sunt curios despre parerea ta Gabriel de acesta in comparatie cu dropbox, google drive si serviciul drive asigurat de Microsoft.

  Răspunde
  • Zoltan, trebuie sa analizez un pic. Daca are si suport pentru iOS sau Android, e o varianta demna de luat in seama. Totusi, la prima vedere mi se pare mai degraba un serviciu de upload si sharing, caruia autoritatile sa nu-i poata face nimic, indiferent ce ai shareui. Multumesc de sfat! Trebuie sa aflu mai multe pana sa-mi dau o parare.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.