soferi de duminica

Am înțeles acum expresia legată de șoferii de Duminică

Am revenit de la Onești la Galați astăzi, în plină zi de Duminică. Eu, șofer cu bebe în scaun și soție cu dureri de spate, deci, mers lejer ca să nu fiu nevoit să pun frână bruscă. Am avut o porțiune de drum european. Acolo n-am avut nimic cu cei care au ales să meargă cu 70 Km/h pe banda 1. E alegerea lor și atâta timp cât stau pe banda 1 (cum e și normal să stai indiferent de viteza pe care o ai – doar dacă nu ești în depășire) nu am avut nici o problemă. Apoi, a urmat secțiunea de drum Tecuci – Galați. Multe sate. Unul după altul. Nici aici nu am o problemă. Nu e vina nimănui că vrea să meargă cu viteza legală în localitate. De fapt, din punctul meu de vedere nu e nici o vină că mergi cu viteza legală în localitate. Și eu o ard sub 60 Km/h de cele mai multe ori. Însă când ajungi la drum drept iar viteza maximă admisă e de 90 Km/h, să zicem, să mergi cu 50 – 60 Km/h e deja prea mult pentru Duminica asta :). Și nu e vorba doar de 1-2 mașini care mergeau așa, ci cred că am întâlnit vreo 9 (da, am numărat :)). Și erau mașini relativ noi, nu tigăi. Nu vă grăbiți să fiți misogini, că cei pe care i-am numărat erau bărbați care nu vorbeau la telefon (când întorci capul ca țăranul ca să vezi pe cine ai depășit, vezi – subscriu cu rușine :)).

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

7 Comments

 • Vlascenco Alexandru

  Reply Reply 14/10/2013

  Ce sa faci .Acum fiecare cu masina lui si viata lui .Dar e naspa ca prin greseala altuia sfarsesc alte vieti nevinovate :) .Ar trebuit luata mai multa siguranta in calcul .

 • Păi să nu consume mult :))

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 14/10/2013

   Cum îi ziceam și lui Yamasha, la 50 Km/h nu este economie :). Economia apare atunci când mergi constant în ultima treaptă de viteză cam la 70-90 sau chiar 100 Km/h în funcție de ce mașină ai.

 • Yamasha

  Reply Reply 14/10/2013

  E alegerea fiecaruia. Daca ajunge fara probleme la destinatie, bravo lui/ ei. Poate ca ala care merge cu 60 in afara tine la consum, la masina, dar din cate stiu nu este limita de minima viteza ca pe autostrada.

 • bucurblog

  Reply Reply 18/10/2013

  Viteza in exces nu e buna duminica :)))

 • trz

  Reply Reply 11/02/2016

  de la tecuci trebuia sa vii pe la matca-pechea, mai putine sate, mai putine masini, drumul e acceptabil

Leave A Response

* Denotes Required Field