Nexus 5 e din ce în ce mai aproape

Nu e nici un secret că de când mi-am cumpărat Nexus 7 2013 am zis că îmi voi cumpăra și Nexus 5 imediat ce va fi disponibil. Singurul lucru de care îmi pare rău este că pe Nexus 7 2013 am dat aceeași bani cu care se vinde și aici, dar în acel moment nu era promoția cu cadou pe care am comandat-o separat vineri și va sosi marți. Bine, e drept că mi-am cumpărat tableta în urmă cu mai bine de o lună când abia apăruse prin oferte, deci era oarecum logic să nu fie disponibile imediat și accesoriile pentru ea.

Însă am început să scriu acest articol cu gândul la Nexus 5. Am motivat deja într-un articol anterior de ce vreau să-mi iau Nexus 5. Pe scurt, pentru că e un produs realizat în colaborare directă cu Google și pentru că are Android curat, lucru care îmi va oferi acces la cele mai recente update-uri ale sistemului de operare, așa cum primesc și pe Nexus 7. Practic, nu mai stau la mâna nici unui producător care dacă vrea să continue suportul software prin update-uri bine, dacă nu, nu. Și spun că Nexus 5 e din ce în ce mai aproape pentru că s-au intensificat știrile despre el. Conform acestei surse, cam așa ar arăta Nexus 5 și noul său sistem de operare Android 4.4 KitKat.

Conform unor zvonuri, Nexus 5 ar fi trebuit să fie prezentat în cursul zilei de astăzi, 14 octombrie 2013, însă din punctul meu de vedere sunt slabe șanse să se întâmple, deși nu mi-ar displace. Până la sfârșitul zilei mai este :).

Cred mai de grabă în zvonurile conform cărora Nexus 5 va fi lansat aproape de finalul lunii octombrie 2013, undeva pe data de 29 sau 30. Singura chestie este să devină disponibil în România până pe 21 noiembrie, ca să-mi fac un cadou frumos de ziua mea :).

Și eu sunt adeptul faptului că Nexus 5 va semăna destul de mult din punct de vedere specificații cu LG G2, însă va fi un frate ușor mai slăbuț al acestuia pentru a nu afecta vânzările modelului lansat de LG în septembrie 2013. Sunt convins că scopul terminalelor Nexus nu este să fie numărul 1 în piață, ci doar să fie reprezentative pentru versiunile curate de Android. Concret, ultimele zvonuri spun că Nexus 5 va suporta conexiuni 4G (chiar LTE-Advanced spun unii), va funcționa cu Nano-SIM (ca de la iPhone 5 în sus) nu cu Micro-SIM, va avea un display True HD IPS Plus de 5 inchi cu rezoluție Full HD și aproximativ 440 ppi ca densitate de pixeli, 3 GB RAM (eu asta nu o cred, părerea mea pur personală fiind limitată la 2 GB RAM), 16/32 GB memorie internă fără slot de card, cameră foto de 8 MP, CPU Quad-core 2.3 GHz Krait 400 și GPU Adreno 330, încărcare wireless și baterie care nu poate fi schimbată de 2300 mAh (Li-Po).

La final, vă las cu un videoclip de 7 minute în care puteți vedea un hands on cu Nexus 5. Chiar dacă se vede clar că nu e vorba despre un model destinat vânzării, pare destul de real. Și până devine disponibil Nexus 5, vă recomand să vă luați tableta Nexus 7 2013 de aici. Eu o am de aproximativ o lună și sunt încântat. Sunt convins că împreună cu Nexus 5 va face un cuplu perfect.

7 comentarii la „Nexus 5 e din ce în ce mai aproape”

  1. Pe de alta parte daca ai o cartela cu internet nelimitat pe tableta poti sa faci hotspot si sa te conectezi la ea cu orice alt dispozitiv. Si asa nu mai trebuie sa porti cu tine modemul respectiv :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.