Am incercat un videoproiector portabil BenQ

Prin amabilitatea celor de la BenQ România am reușit să încerc un videoproiector portabil, că tot scriam despre așa ceva aici și mă declaram destul de interesat.

Modelul pe care l-am primit este BenQ GP30, un videoproiector Ultra Lite. Deși nu i-am făcut un test în adevăratul sens al cuvântului (adică să am un training de două zile în compania lui), am reușit să-mi formez cât de cât o părere. Prezentarea generală a acestuia (destul de interesantă, de altfel) o regăsiți aici.

Eu am să vă zic ceva doar două informații de bază despre aspectele pur tehnice și apoi vă povestesc experiența mea cu el. BenQ GP30 este un videoproiector cu sistem DLP și rezoluție nativă 1280 x 800. Cel mai bine ar fi să vă uitați la tabelul cu specificații de aici, pentru că astea sunt foarte importante. Cel puțin în cazul videoproiectoarelor portabile despre care cineva îmi spunea în comentarii că nu ar fi tocmai strălucite (dimensiunile mici nu le permit performanțe mari). O să vedeți că nu e chiar așa. De fapt, contează foarte mult la ce folosești un videoproiector și în ce spațiu îl folosești.

Eu sunt de părere că absolut orice produs a fost creat cu un scop. Ăla de a servi un anumit segment de clienți, iar videoproiectoarele portabile au fost create pentru oamenii care susțin des prezentări în locuri în care nu au toate facilitățile. Imaginați-vă că nu toate prezentările din România se țin la marile hoteluri din București sau provincie :)

Bun, hai să vă zic despre experiența mea cu el. Imaginile sunt de o claritate care pe mine m-a surprins plăcut. Mă așteptam să fie mai slab având în vedere că e portabil. Dacă îl pui la o distanță considerabilă poți proiecta ok și pe un perete foarte mare. Comparativ cu cel vechi pe care îl am eu ăsta e mult mai bun din toate punctele de vedere.

Veți vedea în poze posibilitățile de conectare. Vine în pachet cu cablu de alimentare, cablu VGA, telecomandă și adaptor wi-fi (ca să te poți conecta și wireless la videoproiector). Eu l-am testat folosind conexiunea VGA, că momentan mi-e cel mai la îndemână. E ușor, deși mă așteptam să fie și mai ușor. Per total mi-a plăcut și mi-aș lua așa ceva dacă aș avea deplasări mai multe. Singurul lucru care mi-a displăcut a fost zgomotul. Am zis că e doar un zgomot de început, dar nu a fost așa. Un zgomot relativ puternic, constant. Mai mare decât la videoproiectorul meu mai mare și mult mai bătrân. Probabil că m-aș obișnui cu el rapid într-un curs, dar dacă tot mi-a fost dat în teste vă spun și aspectele mai puțin plăcute.

Deși nu am fost presat de cei care mi l-au trimis, îmi pare rău că nu am avut eu mai mult timp de teste. Pare un videoproiector mult mai interesant decât am apucat eu să descopăr. L-am găsit disponibil pe PCGarage.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.