Adevăr sau adevăr cu Revista Explore Galați

Cei de la Revista Explore au lansat o provocare bloggerilor din Galați și Brăila. Mai exact, trebuie să le zicem ce părere avem de site-ul lor, ExploreMag.ro, într-un mod cât mai sincer.

Pentru că sunt oameni faini, am decis să dau curs provocării lor de aici și să le iau website-ul la puricat pentru a le putea oferi o părere pertinentă. Hai să începem să vedem cum stau.

Partea tehnică

Primul lucru pe care îl rulez eu la un website este PageSpeed din Google Developer Tools. Nu este cea mai relevantă analiză, dar îți dă o idee de bază asupra unui website.

Din păcate, siteul ExploreMag.ro nu stă tocmai bine la scorul pentru mobil, având un scor de 18 din 100. La scorul pentru desktop e un pic mai bine: 63 de puncte din 100 posibile.

Partea bună a lucrurilor (dacă putem zice așa) este că principala lor concurență din Galați are scoruri și mai mici la acest test sau erori pe site, ceea ce nu e cazul la Explore.

Oricum, parcă în ultima vreme cei de la Google au făcut modificări la această unealtă și nu mai dă valori ok. Și la mine, un blog foarte simplu, rezultatele sunt slabe.

Cum arată website-ul

Îmi place foarte mult acest aspect. Tema website-ului este una foarte bună, potrivită pentru acest tip de conținut. Blocurile sunt foarte bine proporționate și arată bine.

Același lucru pot să-l spun și despre cum arată site-ul pe mobil. Deși se încarcă un pic cam greu (datorită volumului de informații) este foarte ușor de urmărit și pe smartphone.

Atenție la plugin-ul de abonare la newsletter. Știu cui îi place și îl folosește, dar nu mereu se încarcă așa cum ar trebui. Am făcut un test și iată cum se vedea mai jos pe desktop.

Conținutul

Revista Explore este o revistă de atmosferă publicitară la bază. Ăsta e modelul de business, oamenii fac publicitate, trăiesc din asta. E normal să fie multe articole și reclame pe site.

Mi-ar plăcea însă ca pe viitor să găsească resursele necesare ca să aibă un copywriter full time deoarece așa vor reuși să facă diferența. Așa vor avea mult mai multe articole evergreen.

Din punctul meu de vedere, articolele care atrag cu adevărat mult trafic pe termen lung sunt cele utile și fără publicitate evidentă. De exemplu, genul ăsta de articol este foarte bun.

Propuneri îmbunătățiri

Aș face mult focus pe zona de comunitate a Revistei Explore. M-aș concentra pe abonați la newsletter și, de ce nu (deși e mai dificil), un newsletter pe WhatsApp.

Aș organiza giveaway-uri multe cu obiecte de valoare (nu doar invitații la film sau la spectacole) și aș realiza măcar o dată pe an o petrecere tematică pentru comunitatea Explore.

Știu, nu are legătură neapărat cu website-ul, dar nu voiam să pierd aceste idei. Despre website, aș sugera o strategie de extindere la nivel național. Dacă aveți content bun, veți reuși.

Imaginați-vă numai că veți avea acces brusc la un număr mult mai mare de oameni care își doresc expunere și publicitate. Astfel, veți avea resurse să creșteți și mai mult site-ul.

De asemenea, cred că o serie de interviuri tematice cu persoane publice din toată România vă vor ajuta să creșteți rapid traficul deoarece acele persoane vor da share :)

Cam asta în vine în minte acum :) Succes, Explore!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.