Ce înseamnă inimioara cu dolar de pe YouTube, adică YouTube Super Thanks

Probabil ai observat la unele videouri de pe YouTube că pe lângă opțiunile de like, dislike, share și save to playlist mai apare o opțiune ce arată ca o inimioară cu semnul dolarului pe ea.

Această opțiune se numește YouTube Super Thanks în limba engleză sau YouTube Super Mulțumiri în limba română. În dreptul acestei inimioare cu dolar de pe YouTube scrie ”Mulțumire”.

Această opțiune permite unui canal de YouTube să monetizeze conținutul primind un soi de donații sub formă de mulțumiri din partea privitorilor. Ca spectator, îți poți susține canalul preferat astfel.

Dacă ți-a plăcut un video de pe YouTube, apreciezi un YouTuber sau pur și simplu vrei să dai o bere virtuală unui om care a făcut un video util pentru tine, poți apăsa acea inimioară cu dolar de pe YouTube.

Vei avea opțiunea de a oferi 10 lei (2 euro), 25 lei (5 euro), 50 lei (10 euro) sau chiar 250 lei (50 euro). Astea sunt opțiunile YouTube Super Mulțumiri pentru România. Unele canale de YouTube sunt eligibile pentru a activa asta.

De ce cred eu că această opțiune poate fi bună atât pentru YouTuberi cât și pentru spectatorii canalelor de YouTube? Am povestit în videoclipul de mai jos căruia te invit să-i dai play.

Cum activez YouTube Super Thanks

Momentan este o funcție care se implementează treptat. Din fericire eu am primit acces anticipat la această funcție și am activat-o. Dacă ești eligibil pentru a o activa vei primi un email de la YouTube Creators.

Îți spun ei care sunt pașii de activare, dar e super simplu. Mergi pe YouTube Studio la meniul Generarea de bani a canalului și selectează tabul Supers. De acolo activezi cu toggle Super Mulțumiri. Vezi mai jos.

Cum activezi inimioara cu dolar pe YouTube
Cum activezi inimioara cu dolar pe YouTube

YouTube a lansat de curând funcția Super Thanks care înseamnă Super Mulțumiri în limba română. În funcție de limba în care dorești să-ți fie afișat website-ul YouTube îți poate apărea cu această denumire.

Ce este YouTube Super Thanks

YouTube Super Thanks este o funcție pe care anumiți creatori de conținut sunt eligibili să o activeze pe canalul lor pentru a putea obține niște venituri suplimentare din munca lor de pe YouTube, direct de la comunitatea lor.

YouTube Mulțumiri merge la orice video?

Spre deosebire de Super Chat și Super Stickers, nu trebuie să transmiți în stream live pentru a folosi Super Mulțumiri. Prin urmare, poți activa Super Mulțumiri pentru fiecare video eligibil.

De exemplu, și în acest video în care povestesc despre ce este și cum funcționează YouTube Super Thanks există butonul numit Mulțumire, alături de o inimioară cu semnul dolarului american pe ea.

Ce implică pentru mine ca privitor Super Thanks

Dacă tu ca privitor apreciezi foarte mult un video de pe YouTube, un YouTuber anume sau munca pe care o depune, îl poți susține direct financiar apăsând butonul Mulțumire sau Thanks (cel cu inimioara).

Când apeși acel buton ți se va deschide o fereastră din care poți să cumperi o Super Mulțumire animată. Vei avea de ales din 4 sume: 10 lei (2 euro), 25 lei (5 euro), 50 lei (10 euro) sau 250 lei (50 euro).

De ce aș dona unui YouTuber? Nu e totul gratis pe net?

Îți vei arăta susținerea față de munca acelui YouTuber și vei putea sprijini direct activitatea sa fie și cu o sumă mică. Gândește-te cum s-ar transforma conținutul în bine conținutul pe YouTube.

De ce? Pentru că YouTuberii nu ar mai fi nevoiți să accepte parteneriate cu diverse companii pe bani puțini și să te aglomereze cu reclame peste reclame, promovări peste promovări și așa mai departe.

Cum îmi îmbunătățește mie viața?

Având o susținere constantă de câte 10 lei de la fani și de la comunitatea lor (în speranța că sunt măcar câteva sute de fani care mulțumesc cu 10 lei regulat), vloggerul se poate concentra doar pe conținut bun.

Majoritatea vloggerilor full time lasă alte joburi și surse de venit pentru a se concentra doar pe vlogging. Asta nu înseamnă cu nu au facturi de plătit, nu investesc în echipamente, produse sau experiențe.

Au cheltuieli și uneori acestea trebuie acoperite rapid. Prin urmare, vor accepta mult mai ușor o ofertă de publicitate pentru un produs sau un serviciu îndoielnic pe care ți-l aduc în față. Asta înseamnă content slab și nu vrei.

Preferi oricând să renunți la contravaloarea a jumătate de pachet de țigări (10 lei) și să sprijini vloggerii tăi preferați sau pur și simplu să sprijini un anumit video specific care ți-a fost de ajutor. Vei avea și tu de câștigat.

Având venituri din mai multe surse, vloggerii vor începe să se concentreze pe a promova produse și servicii mai bune, prezentate într-un mod corect și real, în loc să-ți împingă în față afilieri sau alte chestii care le pot aduce bani.

Comentariul tău va fi evidențiat

Ca bonus suplimentar, YouTube va posta un comentariu public în numele tău. Acesta se va intitula Mulțumim și va avea alăturat suma de bani pe care ai ales să o oferi canalului respectiv de YouTube drept apreciere.

Practic, cumpărătorii primesc un comentariu evidențiat. Cu cât valoarea achiziției este mai mare, cu atât mai vizibil va fi comentariul.

Probabil vor fi și multe Super Mulțumiri pentru a arăta ”valoarea”, precum dedicații la videoclipurile cu manele sau chestii de genul acesta. Însă vor exista cu siguranță și Super Thanks la content educativ sau inspirațional.

Spre exemplu, funcția de Super Thanks YouTube este momentan în versiunea beta și se lansează progresiv, însă am fost bucuros să aflu că cei de la YouTube au făcut canalul meu eligibil pentru asta.

Așa că vei vedea la videoclipurile mele acea inimioară cu semnul dolarului american în mijloc. Deși am activat funcția de doar 3 zile, deja am primit două Mulțumiri de câte 25 de lei fiecare.

Iar una dintre ele a fost la un video în care vorbeam despre donarea de sânge. Compania care mi-a făcut donația a arătat astfel că susține astfel de tip de conținut ”de bine”, chiar dacă eu cu videoul meu nu i-am ajutat direct.

Cum oferi o Super Mulțumire pe YouTube

După cum spuneam, poți să cumperi Super Mulțumiri pentru videoclipurile creatorilor participanți și să-ți arăți susținerea față de canalele YouTube.

Când achiziționezi Super Mulțumiri, cumperi o animație cu „aplauze” unică. Aceasta va apărea deasupra videoclipului și va fi vizibilă doar pentru tine.

În plus, vei primi și un comentariu distinct colorat în secțiunea de comentarii a videoclipului.

Pentru a oferi un Super Thanks pe YouTube este foarte simplu:

  1. Începe să vizionezi un videoclip pe mobil sau pe computer.
  2. Sub videoclip, dă clic pe Super Mulțumiri.În fereastra pop-up, vei vedea prețul animației Super Mulțumiri pentru țara / regiunea ta.
  3. Pentru a finaliza achiziția, urmează instrucțiunile de pe ecran. Vei folosi un card pe care îl vei înregistra în Google doar o dată la început (sau cardul salvat dacă ai deja un card asociat contului de Google).

Există patru tipuri de animații pe care le poți achiziționa.

Prețul fiecăreia diferă.

Dacă plătești mai mult, vei obține o animație Super Mulțumiri mai complexă.

Poți cumpăra Super Mulțumiri de câte ori vrei pentru același videoclip, conform limitelor de achiziție indicate mai jos.

Creatorii primesc cea mai mare parte a veniturilor înregistrate de Google, dar asta nu înseamnă că toți banii dați de tine ajung la creatorul de conținut, pentru o parte își oprește și Google din comisioane.

Comentarii

În secțiunea Comentarii a videoclipurilor pentru care ai achiziționat Super Mulțumiri va fi publicat automat un comentariu prestabilit, vizibil tuturor utilizatorilor.

Acest comentariu distinct și colorat este un bonus gratuit inclus în achiziție.

Înainte de a finaliza achiziția, vei vedea o previzualizare a acestui comentariu însoțit de numele canalului tău și fotografia ta de profil, precum și valoarea achiziției tale de Super Mulțumiri.

Valoarea achiziției va fi vizibilă public în comentariul tău.

Poți să cheltui maximum 500 USD pe zi sau 2.000 USD (ori echivalentul în moneda locală) pe săptămână pe:

  • mesaje Super Chat;
  • Super Stickers
  • Super Mulțumiri, toate trei combinate

Concluzie Super Thanks YouTube

Mi se pare o funcție de bun augur care dincolo de invidia imediată pe care o pot avea oamenii spunând: uite frate că YouTuberii ăștia au încă o sursă de a face bani, va duce de fapt către un content mai bun.

Asta dacă va fi adoptată și dacă oamenii vor da cu Mulțumiri. Eu pățesc de multe ori să primesc mesaje în privat de la oameni pe care i-am ajutat care mereu zic că îmi vor da o masă, o bere sau o cinste pentru ajutorul meu.

De asemenea, îmi zic că atunci când trec prin țara unde stau, prin orașul lor și așa mai departe să îi sun neapărat ca să se revanșeze față de mine. Iată că acum avem butonul YouTube Mulțumiri care permite asta de oriunde.

Cu alte cuvinte, de acum vom vedea dacă vorbele se transformă în fapte și nu doar în ceea ce mă privește, ci general vorbind pentru toți YouTuberii și creatorii de conținut online care primesc astfel de mulțumiri în privat.

Eu sunt Ursan și m-ar ajuta foarte mult să apeși butonul de Abonare și clopoțelul, să-mi dai un like la acest video, un comentariu cu ce vrei tu pentru că mă ajută mult și de ce nu, o Super Mulțumire :)

Fii recunoscător pentru toate lucrurile bune pe care le ai în viața ta. Te las cu toate gândurile mele bune.

2 comentarii la „Ce înseamnă inimioara cu dolar de pe YouTube, adică YouTube Super Thanks”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.