Vine, a început să-mi placă rețeaua asta

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


Dacă n-ai auzit de rețeaua inedită de socializare numită Vine, n-ai făcut nimic :), mai ales dacă ai un iPhone sau un smartphone cu Android în dotare. Vine este o rețea de socializare pe care al’ de Manafu o utilizau intens la Digital Marketing Forum 2013, iar eu mă uitam ca barza-n sticlă :).

Vine este o rețea de socializare pornită de către Twitter din câte știu, care îți permite să publici videoclipuri scurte filmate direct de pe smartphone doar cu câteva atingeri de ecran. E un fel de poză multiplă cu sunet sau un fel de videoclip cu poze cu sunet :). Nici nu știu cum să mă exprim, așa că vă las pe voi să înțelegeți ce face. Cert este că puteți realiza momente interesante doar cu câteva atingeri de ecran.

Vine

Inițial, Vine a fost lansată pe iPhone, însă de curând a apărut o versiune pentru Android, așa că din ce în ce mai mulți oameni au început să o folosească. Dacă îmi permiteți, pot spune că e un fel de rețea de socializare gen Instagram, numai că nu e o rețea de socializare foto, ci o rețea de socializare video, mini video.

Mie îmi place și vă recomand să încercați și voi VIne pe smartphone-urile voastre cu Android sau iOS. Din păcate, de pe Android nu merge postat (încă) micul video și pe Facebook, pentru că momentan merge doar pe rețeaua Vine în sine și pe Twitter, bineînțeles. De pe iOS știu sigur că merge postat și pe Facebook, că am testat mai de mult.

Cum faci embed la Vine

Dacă folosești Vine pe iPhone este destul de simplu. Tot ce trebuie să faci este să dai share la postarea ta de pe Vine pe mail, să o deschzii mai apoi de pe un computer și să copiezi codul de embed pe care să-l introduci pe blog.

Dacă folosești Vine pe Android, trebuie să dai share pe Twitter la postarea ta, ca mai apoi să-ți vezi tweet-ul și să dai click pe linkul din acesta. Apoi, vei vedea posibilitatea de a da embed videoclipului Vine. Copiezi codul de embed Vine și îl pui pe blog, așa cum am făcut și eu mai sus.

Concluzii Vine

Vine

Am să folosesc aplicația Vine pentru Android mai des de acum în colo. Nu neapărat pentru Vine ca rețea de socializare, ci pentru Vine ca posibilitate de embed pe blog. Mi se pare o soluție simplă ca bună ziua de a crea scurte momente video de impact, în care surprinzi cam tot ce vrei să surprinzi de la un moment, fără să-ți faci probleme că ai făcut o poză nașpa care nu a surprins esența momentului.

Pentru Android, cei de la Vine ar trebui să facă update rapid ca să putem da share și pe alte rețele sociale gen Facebook sau Twitter la ce postează alții, nu numai pe rețeaua Vine. Nu de alta, dar unii au început deja să se joace cu aplicația frumos tare de tot și ies niște short moments de toată frumusețea pe care vi le-ași fi arătat într-un embed Vine aici dacă aș fi avut posibilitatea.

Ce spuneți? Ne vedem pe Vine :)?


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

9 comentarii la „Vine, a început să-mi placă rețeaua asta”

  1. Si eu folosesc aplicatia de vreo doua luni de cand am citit despre ea si cred ca e mai addictive decat Instagram. Deocamdata nu prea am conturi pe care sa le urmaresc, mai ales in Romania asa ca feed-ul e cam sarac momentan. Ar fi mers macar 10 secunde de filmare dar si asa e mult mai ok decat Viddy .

    Răspunde
    • Nu știu dacă așteaptă lumea vreun succes similar giganților actuali :), mai ales că e o rețea socială care din start se poziționează pe utilizatorii de smartphoneuri cu Android și iOS (momentan).

      Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend