Pentru cei care adoră călătoriile, dar nu au posibilitatea să petreacă foarte mult timp plecați, o mică excursie de câteva zile le poate potoli dorința de aventură, cel puțin până la următoarea escapadă. Indiferent unde alegeți să mergeți, chiar și pentru un weekend, important este sa fiți pregătiți din timp, astfel încât să vă puteți bucura pe deplin de timpul petrecut în locația aleasă de dumneavoastră. Acesta este un guest post scris de David Raul. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați:
Pasul 1. Alegeți locația.
Acest lucru poate fi făcut în câteva feluri – mergeți într-un loc pe care cunoașteți deja, sau întrebați prietenii unde au fost și vă recomandă să mergeți sau căutați pe internet locații interesante unde ați dori să mergeți. Puteți alege pe baza recenziilor deja existente. De exemplu, puteți căuta pe Google cazare Băile Herculane și cu siguranță veți găsi destule informații despre acest obiectiv turistic.
Pasul 2. Adunați informații.
Odată ce știți unde vreți să ajungeți, căutați o pensiune sau un loc de cazare. Solicitați informații despre locul de cazare, dați telefoane, faceți rezervări ferme. Dacă este posibil, chiar achitați o parte din sumă. Este important să faceți acest lucru din timp, pentru a evita situațiile incomode de a nu găsi camere libere la pensiuni sau hoteluri.
Pasul 3. Stabiliți obiective.
Indiferent dacă mergeți cu mașina personală, cu trenul sau cu alt mijloc de transport, căutați locuri interesante de vizitat în zona respectivă. Ar fi neplăcut sa ajungeți într-o zonă frumoasă și să nu vă bucurați de tot ce are de oferit. În funcție de locație, vedeți dacă sunt muzee, cetăți vechi, mănăstiri, ruine sau rezervații naturale. Încercați să faceți o listă și odată ajunși acolo să bifați cât mai multe.
Pasul 4. Stabiliți ruta.
În funcție de obiectivele planificate, puteți stabili ruta. Acest lucru este foarte ușor mai ales dacă alegeți să mergeți cu auto personal. O hartă detaliată sau chiar un aparat GPS vă pot scoate foarte ușor din încurcăturile de pe traseu.
Pasul 5. Bagajul.
Împachetați-vă haine în funcție de anotimp. Cu toate acestea, pentru anotimpul cald este bine să aveți la voi și haine mai groase. Indiferent dacă alegeți să mergeți la munte sau la mare, serile de vară pot fi mai răcoroase, iar un pulover ar fi bine-venit.
Pasul 6. Echipament adecvat.
Dacă mergeți la munte și doriți să parcurgeți trasee, este bine să aveți echipament corespunzător la voi. Bocancii speciali sau ghetele ar trebui să fie nelipsite. De asemenea, este bine să includeți în bagaj orice altceva considerați că va fi necesar pentru traseu.
Pasul 7. Rucsac.
Acest accesoriu ar trebui să fie nelipsit din orice scurtă excursie în țară, indiferent de destinație. Este ușor de purtat, încăpător și puteți depozita în el diverse obiecte folositoare. De exemplu, dacă alegeți să faceți un traseu scurt de cateva ore, îl puteți folosi pentru a transporta apă, alimente pentru un picknick, medicamente, etc.
Pasul 8. Medicamente.
Acestea sunt unele dintre cele mai importante obiecte pe către trebuie să le luați când plecați în orice fel de excursie. Aveți grijă să puneți în bagaj clasicele medicamente pentru febră, răceală sau insolație, medicamente uzuale pentru diverse neplăceri ce pot fi cauzate de mâncare – cum ar fi alergii sau chiar probleme cu stomacul, dar și medicamentele pe care le luați în mod uzual, dacă este cazul. Aveți grijă să nu includeți medicamente care conțin ingrediente la care sunteți alergic.
Multumesc, Gabi , pentru acest articol! De fapt, multumesc si lui David Raul, datorita lui am in fata ochilor acest articol si felicitari !!!
Aveam nevoie de aceasta informatie sa fie la un loc !
Acum am ce bifa si stiu exact ce trebuie sa fie pe listele mele ! :)
La drum, cu voie buna si vreme pe masura, nu ?
O zi minunata sa ai !
Cu mare drag Maria Elena, ma bucur ca cineva il gaseste util ;)