1 din 3, 1 din 5 și ar putea fi și mai grav, PariuriX.com ia măsuri

PariuriX, cea mai mare comunitate online de pariori din România, desfăşoară în perioada imediat următoare o campanie pentru prevenirea şi tratarea dependenţei de jocuri de noroc, ca urmare a creşterii numărului de persoane care se confruntă cu una dintre cele mai alarmante dependenţe la ora actuală. Una dintre cele mai rare şi costisitoare dependenţe din lume, cum este gamblingul, a ajuns în atenţia celor de la PariuriX, cei care vor ca prin campania începută să tragă un semnal de alarmă asupra problemei cu care se confruntă mii de pasionaţi de jocurile de noroc.

Ludomania – dependenţa de care suferă 10% dintre jucătorii la pariuri

Conform studiilor făcute de organizaţiile internaţionale care se ocupă cu măsurarea dependenţei de pariuri şi jocuri de noroc, s-a constat cu îngrijorare că 10% dintre participanţii la jocurile de noroc suferă de ludomanie, definiţia ştiinţifică pentru dependenţa de pariuri.
Aşa cum poate fi anticipat, ludomania reprezintă dorinţa acută de a juca, chiar dacă pariorii cunosc deja consecinţele negative ale acţiunilor lor. Dacă pacientul întruneşte nişte criterii, ca cel menţionat mai sus, înseamnă că acesta suferă de jucatul patologic, până acum neluat atât de în serios de sfera medicală, însă o adevărată problema mai ales pentru familiile în care există deja un membru care suferă de această dependenţă. Astfel, din studiile făcute de cercetătorii în domeniu şi preluate pentru campania derulată de către PariuriX, s-a constatat cu îngrijorare că 10% dintre jucători suferă de tulburări comportamentale şi sociale, ca urmă a dependenţei de jocurile de noroc.

Dependenţă de pariuri a dus la creşterea numărului de sinucideri

Dependenţa de jocuri de noroc, privită nu drept o boală, ci mai degrabă ca o tulburare, are efecte nefaste asupra celui care simte în permanenţă nevoie de a juca şi de a-şi pune la bătaie şi ultimele economii pentru a mai putea participa la pariuri. În timp, atunci când dependenţa creşte tot mai mult, persoană în cauza poate trece de la satisfacţie, obţinută în timp ce joacă, la adevărate tulburări de comportament, precum izolarea, vinovăţia, dar şi la dificultăţi de relaţionare cu persoanele din jur. Toate aceste efecte negative ale dependenţei de pariuri pot să se concretizeze în tentative de suicid, des întâlnite în rândul celor care suferă de ludomanie. Prin campania în plină derulare, cea mai mare comunitate de pariuri din România, PariuriX, îşi doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra cazurilor tot mai dese de sinucidere şi să prevină, astfel, rezultate nefericite ale dependenţei de pariuri.

20% dintre dependenţii de pariuri au probleme sociale

Jucatul patologic, principala problema luată în calcul de campania desfăşurată de PariuriX, este o tulburare de control a impulsurilor de moment, fapt ce duce la un timp îndelungat petrecut în faţa tabelelor cu rezultatele la pariurile la curse de cai, concursuri sportive, bingo, loterie, cărţi, table sau ruletă.
În timp, toată această perioada petrecută în agenţiile de pariuri şi ancoraţi într-o lume paralelă le provoacă dependenţilor de jocuri de noroc incapacitatea de a mai relaţiona cu persoanele din jurul lor şi mai ales cu familia. Astfel, minciuna este una dintre primele consecinţe ale dependenţei acute de pariuri, moment în care subiectul încearcă să îşi ascundă această dependenţă faţă de familie, prieteni şi cei foarte apropiaţi, în dorinţa că aceştia să nu îşi dea seama de problemele cu care se confruntă. De asemenea, prin toate aceste acte ale subiectului, el îşi riscă relaţia cu partenerul de viaţă, precum şi jobul pe care îl are şi prietenii din jur. Preocuparea principala nu va mai fi dorinţa de a socializa cu persoanele dragi, ci gândurile frecvente spre joc, o preocupare continuă spre noi tactici, greşeli din trecut şi noi ponturi pentru jocurile viitoare.

Campania PariuriX îşi doreşte să propună modalităţi de tratare a dependenţei de jocuri de noroc

Fiindcă, practic, nu există nicio instituţie direct implicată în tratarea acestei dependenţe de jocuri de noroc, PariuriX, comunitatea de pariori online, vrea să tragă un semnal de alarmă asupra unui posibil început de ameliorare a dependenţei numite ludomania.
Astfel, orice subiect care conştientizează că se confruntă cu această dependenţă continuă de jocuri de noroc poate recurge la ajutor, astfel încât să îşi recapete stilul de viaţă pe care îl avea înainte. Tratamentul contra dependenţei de jocuri de noroc constă în consiliere, autoajutor, paşi de urmărit pentru conştientizarea pacientului că se confruntă cu o problema, susţinere din partea familiei şi apropiaţilor, precum şi o uşoară medicaţie, astfel încât subiectul să treacă mai uşor de perioada de sevraj, în care renunţă la jocurile de pariuri. Pe acest link veţi găsi un interviu amplu cu psihologul Petu Marian despre dependenţa de pariuri şi jocuri de noroc. De asemenea, un alt tip de tratament contra dependenţei de jocurile de noroc este terapia comportamental cognitivă, o altă formă de consiliere, care se bazează pe capacitatea de identificare a proceselor de gândire legate de jucat, starea de spirit a pacientului şi tulburările cognitive care vor creşte vulnerabilitatea pe care o are subiectul. În final, printr-o terapie mai mult verbală, se doreşte să fie rezolvate comportamentul şi gândirea îndreptate spre joc şi emoţiile disfuncţionale, ce pot duce către practici dăunătoare subiectului.

Campania PariuriX recomandă jocurile de noroc că hobby şi nu drept o metodă de îmbogăţire

Pe lângă dorinţa de a semnala această problema tot mai gravă a societăţii româneşti, campania desfăşurată de PariuriX mai are drept ţintă şi încurajarea jucătorilor de a privi pariurile drept o metodă de a se relaxa şi a-şi petrece timpul liber şi nu ca o metodă simplă de a se îmbogăţi peste noapte. De fapt, această este şi principala problema a celor care devin dependenţi de sfera jocurilor de noroc şi anume centrarea atenţiei nu spre plăcerea de a juca, ci spre dorinţa asiduă de a câştigă tot mai mulţi bani şi de a-şi forţă norocul până în ultima clipă. Programele de ajutorare a dependenţilor de jocuri de noroc, precum şi de instituţii organizate spre acest scop sunt că şi inexistente, de aceea, PariuriX, comunitatea online de pariori din România organizează una dintre cele mai ample, active şi puternice campanii de prevenire şi conştientizare a dependenţei de jocuri de noroc.

poza comunicat pariurix

PENTRU O ROMÂNIE FĂRĂ VICII, CAMPANIILE PARIURIX.COM CONTINUĂ!

Despre PariuriX

Comunitatea a fost înfiinţată în anul 2006, iar la ora actuală site-ul https://pariurix.com/ este privit că o revista online unde se oferă analize sportive de la tipsteri profesionişti. Suntem singură comunitate unde ţi se răspunde pe forum în doar câteva minute la orice problema legată de jocuri de noroc sau pariuri sportive.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „1 din 3, 1 din 5 și ar putea fi și mai grav, PariuriX.com ia măsuri”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.