De ce videoclipurile de pe Facebook nu vor câștiga încă bătălia cu YouTube

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Nu e o noutate faptul că Facebook încearcă să mai crească anumite procente din diverse cote de piață. E normal, așa e în piață. E concurență. Cei mai buni câștigă. Oamenii oricum ăia sunt. Contează doar unde vor alege să-și petreacă timpul pe internet. Asta zicea și Mark.

Iar în acest moment oamenii cam aleg. Va fi o luptă interesantă între Facebook Video și Google YouTube, dar va fi una de lungă durată. Ok, tendința oamenilor este să stea din ce în ce mai mult pe Facebook.

Iar tendința celor care lucrează în publicitate e să se promoveze din ce în ce mai mult pe Facebook. E normal să te promovezi acolo unde se află potențialii tăi clienți, că doar nu te vei duce să pui un banner pe un vârf de munte pustiu (sau asta poate fi o idee bună dacă e construită fain, dar e altă poveste). Dar e foarte important să ne uităm un pic la niște cifre înainte să zicem că Facebook Video va deveni în scurtă vreme noul YouTube. De fapt, să interpretăm un pic cifrele.

Oamenii se grăbesc să promoveze mai mult video pe Facebook pentru că numărul de vizualizări e mai mare. Dar nu sunt neapărat vizualizări reale. Ați auzit de funcția auto-play videos de pe Facebook, da? De câte ori nu a început să ruleze un videoclip și apoi să treceți mai departe fără să vă uitați, de fapt, la el? Exact! Ei bine, aia se contorizează ca vizualizare, iar omul care face publicitate e mulțumit că are multe vizualizări, dar sunt ”cam false”.

Și mai sunt câteva aspecte importante pentru care YouTube este peste Facebook la capitolul video. Încă. Sunt 3 aspecte care îmi vin în minte. Mă rog, cu siguranță sunt mult mai multe aspecte pro și contra, că de asta există în discuție această comparație (nu există un serviciu ”the best”).

1. YouTube oferă o parte din veniturile din reclame utilizatorilor care creează conținut. Sunt oameni care trăiesc de pe urma veniturilor din YouTube. Nu se vor muta pe Facebook total (poate doar cu videouri de ”hai pe YouTube să vezi mai multe”). Pentru că pe Facebook nu primesc venituri din reclame. Fac referire la cei care fac conținut video muncit, original, util și de calitate, nu la un banal videoclip cu pisici și canari. 2. YouTube e mai ok pe partea de SEO. E în curtea Google. Un videoclip cu titlu, categorie și descriere potrivită are mai multe șanse să fie găsit pe Google. 3. Dacă postezi un videoclip sponsorizat (plătit) pe Facebook, te taxează după primele 3 secunde – pe YouTube te taxează după mai multe secunde.Facebook vs YouTube

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

6 comentarii la „De ce videoclipurile de pe Facebook nu vor câștiga încă bătălia cu YouTube”

 1. Din cate am inteles postarile Facebook nu vor mai fi indexate de Google. Directiva de la Facebook, nu de la Google. Mai putin trafic spam pe Google, mai putine videoclipuri. De fapt, nici nu stiu sa fi fost indexate clipurile in SERP.

  Răspunde
  • Ai dreptate, așa e. Încă un punct în minus strict din acest punct de vedere pentru YouTube. Încă un punct în plus pentru relevanța căutărilor. Știu că indexează doar paginile și profilele, (homepage) atât.

   Răspunde
 2. Si oricum facebook mare are de lucrat la partea video pentru ca in acest moment unele clipuri pana incep sa porneasca au un delay marisor :)

  Răspunde
 3. Sincer cred ca nu e chiar un razboi Youtube o sa ramana tare pe partea de video parerea mea iar facebookul pe partea de promovare si advertising.

  Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend