Un blog pe săptămână: GadgetControl.eu

Aşa cum am promis în acest articol scris la Blogatu, mi-am propus că măcar odată pe săptămână să-mi dau cu părerea ocazional despre câte un blog, dacă proprietarul acestuia îmi cere acest lucru. După cum spuneam şi acolo, nu garantez că e o părere corectă pentru că nu există pareri corecte sau incorecte. Există doar păreri :)!

Am să o iau în ordinea mailurilor primite şi voi continua cu blogul care se regăseşte la adresa GadgetControl.eu. E drept că nu va fi chiar un blog pe săptămână pentru că au fost foarte multe cereri, dar într-o lună sper să normez totul la doar un blog pe săptămână.

Un blog pe saptamanaNumele blogului despre care îmi dau cu părerea: GadgetControl.eu

Data în care părerile mele sunt valabile: 13.05.2012

Domeniu şi Platformă (5/5)

Domeniul are un nume uşor de reţinut şi orientat către conţinutul publicat pe acest blog. Păcat că nu ai găsit vreun .ro sau vreun .com disponibil şi ai fost nevoit să iei .eu. Nu ştiu, parcă dădea mai bine cu altă extensie, însă asta e doar o părere mult prea personală aşa că nu mi-am permis să fac vreo depunctare în acest sens. În ceea ce priveşte platforma, te felicit pentru alegerea făcută. WordPress e o platformă pe care poţi face multe şi practic, nu prea există limite. Singurul sfat pe care pot să ţi-l dau e să fii extrem de atent la securitate. Un blog care va începe să aibă succes, nu va atrage după el doar fani, trafic şi bani, iar persoanele răuvoitoare se vor grăbi să îţi pună blogul la punct începând cu atacuri de tip flood şi continuând cu modificare de index.html aşa cum am păţit eu pe GSMRo.ro cu ceva vreme în urmă. Îţi dau acest sfat pentru că platforma WordPress are multe găuri de securitate şi e bine să le acoperi din timp ca singurul lucru pe care te concentrezi să fie creaţia.

Design (4/5)

Designul e unul plăcut la prima vedere şi îţi dă senzaţia că ai ajuns pe un site serios, de calitate. Aş renunţa la briz-brizurile de fundal care dau o senzaţie de încărcare nejustificată. În plus, dacă traficul începe să crească vertiginos, iar conţinutul publicat de tine e din ce în ce mai mult şi mai diversificat, probabil că merită să te orientezi către o temă premium magazine style. În plus, zona din dreapta ar mai merge umplută cu diverse widgeturi care să nu-ţi îngreuneze neapărat încărcarea blogului, dar să ofere un plus de imagine paginii principale. Lungimea articolelor de pe pagina principală fac zona widgeturilor să pară cam goală şi cam ştearsă. Când ai timp merită să mai traduci nişte aspecte la temă dacă nu te hotărăşti să o schimbi în viitorul apropiat. Atenţia la detalii face diferenţa.

Conţinut (4/5)

Îmi place foarte mult formatul titlurilor şi se vede de la distanţă că articolele sunt scrise de un om care ştie să scrie, ştie să se exprime şi ştie să ofere informaţiile esenţiale cititorului. Am să mă opresc un pic asupra senzaţiei de scurt şi la obiect pe care mi-o oferă anumite articole (nu toate). Ei bine, unele articole sunt de-aşa natură încât să trebuiască scrise scurt şi la obiect, dar altele nu. În genere, articolele cu specific tehnic merită să aibă la început esenţialul, dar să aibă şi de la mijloc încolo o doză bună de informaţii scrise din sufletul autorului pentru cei care vor să afle mai multe. Doar cu multe detalii semnificative şi relevante sau impresii personale susţinute cu argumente solide poţi face diferenţa în sens pozitiv într-o nişă cu atât de multă concurenţă. Îţi mai recomand să te implici maximum şi să atragi mai multe comentarii pe blogul tău, iar acest lucru nu se poate face numai cu un conţinut sau un SEO excepţional ci şi cu prezenţă.

Notă finală (4,33/5)

Nota finală este formată din media aritmetică a celor trei note de mai sus. Blogul despre care am vorbit astăzi are toate şansele să ajungă un blog demn de luat în seamă pe nişa în care activează atâta vreme cât autorul va investi mult timp în acesta. De asemeni, merită făcut mai mult focus pe brandul în sine şi pe atragerea unor sponsori astfel încât să poţi organiza diverse concursuri interesante care să atragă atenţia potenţialilor cititori către blog. Nu e uşor, ştiu, eu pentru GSMRo am venit cu mulţi bani de-acasă, dar dacă ai nişte obiective bine stabilite, merită să ţi le îndeplineşti. Îţi doresc mult succes!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.