Testează viteza siteului sau a blogului tău

Viteza de încărcare a siteurilor şi a blogurilor este un aspect destul de important atât în procesul SEO, cât şi în oferirea unei experienţe de navigare plăcute vizitatorilor tăi.

Cu cât ai un site mai împopoţonat, cu multe chestii care necesită timp să se încarce, cu atât mai puţini vizitatori vei avea. Pierzi şi în faţa motoarelor de căutare şi în faţa vizitatorilor umani care poate nimeresc din greşeală la tine.

În plus, un site cu multe briz-brizuri, bannere puse de-aiurea şi contraste oribile, nu numai că se încarcă greu, dar e şi foarte urât. Urâtul şi prostul gust nu transmit încredere, mai ales dacă din 5 articole, 4 sunt pentru concursuri online. Cum să te aştepţi să te aleagă cineva drept câştigător a unui concurs online când siteul tău arată ca naiba?

Mai degrabă alegi o infrastructură simplă şi rapidă dacă nu ai talent. Dacă nimereşte cineva din greşeală la tine va zice probabil că ai un blog curăţel, simplu şi poate banal. E mai bine decât să zică că ai un blog care arată de toată jena şi îl va ţine minte pentru cât de naşpa arată, indiferent cât de bun ar fi conţinutul.

Sau poate mă înşel, că sigur sunt oameni care apreciază şi briz-brizurile. De exemplu, am aflat de la Pitici Gratis (link catre un articol pe care vi-l recomand) despre pagina asta de Facebook. Are peste 67.000 de likeuri frate. Intră să vezi de ce mă minunez. Mai multe vă las să spuneţi voi în comentariile de la acest articol.

Testează viteza siteului sau a blogului tău

Să trecem totuşi la titlul articolului. Sunt multe siteuri care te ajută să testezi viteza de încărcare a siteului sau a blogului tău, însă pe loads.in ai mai multe locaţii şi browsere care să te ajute în realizarea testelor. Iniţial îţi vor rula testul de pe un server random, însă poţi selecta apoi Bucureşti şi browserul dorit. Mie mi s-a părut o unealtă bună pe care v-o recomand.

Cel mai bun timp de încărcare pe care l-am obţinut pentru GabrielUrsan.ro a fost de 0,7 secunde. Testat pe un server din San Francisco cu Firefox. Mai mult sau mai puţin relevantă locaţia, însă ăsta a fost cel mai bun timp obţinut.

Voi cum staţi cu viteza de încărcare a blogului vostru?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Testează viteza siteului sau a blogului tău”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.