Succesul pe orice plan presupune efort constant

Eu personal nu cred în talent. Talentul există, însă eu nu cred că talentul este suficient pentru a avea succes pe orice plan. Talentul este chestia aia care poate distruge succesul pentru că unii oamenii care se consideră talentați au impresia că se pot lăsa pe o ureche.

Eu personal cred în muncă. Cred în efort. Cred în consecvență. Cred în scopuri sau obiective bine definite pe care le poți atinge urmând un plan de referință și muncind al naibii de mult ca să ai succes. Iată și câteva exemple pe diverse planuri.

Ai și o variantă video extinsă mai jos dacă îți place mai mult acest tip de conținut. Dacă nu, dă scroll și citește.

Dacă nu se încarcă videoclipul de mai sus, apasă aici.

Bani

Ca să ai bani trebuie să faci sau să câștigi bani. Acest lucru presupune efort. Indiferent de modul în care faci acești bani. Indiferent că muncești pe brânci ca angajat sau antreprenor, că ești investitor sau trader sau că faci bani din chestii mai puțin legale.

Toate presupun riscuri, muncă și efort constant direcționat către diverse scopuri pe care tu le ai. Până să ai senzația că faci ”easy money” vei avea o groază de timp în care trebuie să faci eforturi susținute până a ajunge la următorul nivel.

Relații

O relație bună este o relație muncită și o relație la care se muncește constant. Da, pentru a avea o relație bună de iubire, prietenie, parteneriat etc. trebuie să muncești la ea. Să-ți planifici și să faci lucruri pe care uneori nu ai chef să le faci.

Treaba cu ”totul vine de la sine” și cu ”suntem perechea perfectă care se potrivește perfect” ține maxim un an de zile la început. După care, dacă nu muncești la asta, totul se va destrăma treptat și te vei întreba unde e cel sau cea de care te-ai îndrăgostit.

Rezultate

Fie că ești sportiv, bucătar, om de vânzări, manager, politician sau orice, munca ta se măsoară în niște rezultate. Pentru a avea rezultate constant trebuie să faci efort constant și susținut. Nu există altă cale. Nu există scurtături.

Un om performant într-o companie nu se poate baza doar pe rezultate din trecut. Un sportiv sau un muzician, la fel. Trebuie să muncești mereu, să fii activ, să te reinventezi și să atingi noi praguri de durere fizică sau psihică pentru a mai face un salt.

Gospodărie

Când zic gospodărie mă refer la casă, birou, mașini, biciclete, motociclete, echipamente și orice altceva mai deții tu și necesită întreținere. O casă nouă și frumoasă nu va rămâne mereu nouă și frumoasă. Ca să o întreții presupune muncă.

Degeaba ai o super mașină dacă nu depui efort pentru a o întreține, pentru a face reviziile la timp și așa mai departe. La fel și cu casa. Trebuie să depui efortul de a te îngriji de gospodărie fie că o faci direct tu sau că plătești pe cineva să se ocupe.

Sănătate

Era la un moment dat un meme pe net în care se zicea ceva de genul:

În sfârșit pot să am un corp ca a lui Rambo

Cam așa arată.

I can look like Rambo meme funny
Sursa: 9gag.com

Bineînțeles, este o glumă și trebuie tratată ca atare. ”Rambo” arată acum mult mai bine. A fost doar o perioadă în viața lui în care arăta așa. Însă este suficient ca să subliniez faptul că pentru a arăta într-un anumit fel trebuie să depui efort constant și nu te poți lăsa pe o ureche.

Pentru a fi mai sănătos sau pentru a avea un corp mișto trebuie să depui efort pentru a rezista tentațiilor de cele mai multe ori. Pentru a nu bea acel pahar în plus, pentru a nu mânca acea prăjitură în plus sau pentru a-ți opri pofta de a-ți face de cap într-un fast food.

Concluzie

Nimic din tot ceea ce ai în viață nu este ”un dat”. Viața ne poate oferi tot felul de cadouri pentru care merită să fim extrem de recunoscători. Iar cel mai mare nivel de recunoștință pentru bani, mașină, sănătate sau iubirea vieții tale este să arăți că-ți pasă, acționând.

Să arăți că-ți pasă este să depui efort și să acționezi chiar și atunci când nu ai chef sau atunci când alții renunță. Un om nu este suma gândurilor, vorbelor sau declarațiilor sale. Un om este doar suma faptelor și a acțiunilor sale de zi cu zi.

Tu ce părere ai de asta? Lasă-mi un comentariu să dă share acestui articol!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.