Foaia de scanat arată cam așa

Scannerul foto din Google Drive e cam slab

De mult voiam să scriu despre asta, însă azi n-am mai rezistat și am făcut-o. Deși sunt fan Google, trebuie să recunosc că au și multe servicii la care e mult loc de îmbunătățit. Unul dintre ele este opțiunea de scanare documente direct din aplicația Google Drive instalată pe un smartphone. Eu, spre exemplu, sunt adeptul unui număr restrâns de aplicații instalate în telefon. Nu îmi instalez rahaturi pe motivul ”când voi avea nevoie”. Nu îmi instalez aplicație specială pentru scanat pentru că o folosesc rar și de asta preferam să folosesc opțiunea din Google Drive. Din păcate azi am avut mai multe de scanat și m-a cam enervat faptul că trebuia să ajustez eu manual marginile la fiecare procedură. Ca să înțelegeți la ce mă refer.

Totul începe cam așa

Totul începe cam așa

Foaia de scanat arată cam așa

Foaia de scanat arată cam așa

În realitatea scanarea se face cam așa

În realitatea scanarea se face cam așa

Și trebuie să selectezi tu zonele

Și trebuie să selectezi tu zonele

Ca să cuprinzi toată suprafața

Ca să cuprinzi toată suprafața

Imaginează-ți că trebuie să faci chestia asta pentru 50-80 de pagini. Parcă nu-ți mai vine să zici ”Ce-i domle` atâta lucru să selectezi tu zona manual?!” Alte aplicații parcă aveau un autodetect de zonă mai bun, nu?

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

4 Comments

 • Sorin

  Reply Reply 09/03/2015

  Întrebare la care nu aştept (neapărat) un răspuns: un scanner clasic, format A4, se poate lega la un smartphone, pentru că tot pe USB se poate comunica ?! Mă gîndesc şi io aşa, că dacă tot se spune „smart” apăi să ştiu dacă pot să-l folosăsc şi la altceva decît la convorbiri, pentru că altfel trabuie spus corect – TELEFON !

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 09/03/2015

   Dacă nu e vreun model special pentru conectarea la un smartphone (prin cablu sau Wi-Fi, mai degrabă), nu cred că se poate face mare lucru.

 • Adi Durai

  Reply Reply 09/03/2015

  Scannerul Office Lens functioneaza impecabil! :) Din pacate e disponibil pe Windows Phone.

 • Olt

  Reply Reply 11/03/2015

  Trimite-le un review,poate in urmatorul update vor face ceva cu auto-detectul. sau macar sa ramana selectia facuta la fiecare poza,tot ar fi mai usor

Leave A Response

* Denotes Required Field