Samsung Smart TV – de ce aş cumpăra unul?

Pasiunea pentru tehnologie este una care se poate număra lejer printre pasiunile considerate ca fiind preponderent bărbăteşti. Pe lângă sport şi maşini. Vorba aia, dacă vezi un bărbat că se gândeşte în neant şi îl întrebi la ce se gândeşte, trebuie să fii pregătit pentru o discuţie despre sex, tehnologie, sport sau maşini :).

Samsung este una dintre primele companii care a adus noţiunea de Smart TV în piaţa televizoarelor, iar acest aspect mi-a atras atenţia încă de pe vremea când lansasem blogul GSMRo şi mai scriam pe acolo câte un articol despre astfel de televizoare „deştepte„.

De ce aş cumpăra un Samsung Smart TV?

Samsung Smart TVOamenii au motive nelimitate pentru care cumpără ceva, orice. Pot fi motive banale, comune sau pot fi motive duse la extrem dacă săpăm un pic mai adânc în nevoile unui individ. Totuşi, din experienţa mea de trainer de vânzări, nu am reuşit să clasific motivele pentru care cineva cumpără ceva decât în două categorii mari şi late: logice şi emoţionale.

Motive logiceMotivele logice sunt destul de uşor de înţeles pentru că e vorba de caracteristicile tehnice şi facilităţile aduse în prim plan de un anumit produs. E logic că un pasionat de tehnologie va cântări atent o decizie de cumpărare în funcţie de specificaţiile tehnice a unui produs. E logic că acesta va fi mai tentat să cumpere un produs mai performant decât altul concurent pentru că oamenii sunt tentaţi de nou şi tind întotdeauna către ce e mai nou şi mai performant. Să fim serioşi, de câte ori aţi auzit pe cineva că întreabă într-un magazin „Ce mai e vechi?„? Pe toţi ne macină întrebarea „Ce mai e nou?„, iar atunci când vorbim de motive logice, nimanui nu i se vinde nimic. Toţi cumpărăm. Dacă eu mi-aş lua un Samsung Smart TV mâine, credeţi-mă că m-aş duce la prieteni să le povestesc despre ce mi-am cumpărat eu, nu despre ce mi-a vândut cineva.

Motive emotionaleMotivele emoţionale sunt greu de înţeles. Unii producători fac studii ample ca să le înţeleagă şi să poată lansa produse care să determine un anumite segment de clienţi să cumpere. Alţi producători îşi stabilesc strategia de marketing astfel încât să creeze nevoi şi implicit motive de cumpărare. Cei mai mari producători le fac pe amândouă. N-am să o lungesc aici cu o mare lecţie despre vânzări, că de când există Google oricine poate găsi informaţii despre acest subiect cu uşurinţă. Tot ce vreau să spun e că motivele emoţionale ţin pur şi simplu de plăcerea de a avea un anumit produs, de felul cum vei fi privit că ai acel produs sau de felul cum te simţi că ai un produs pe care ţi-l doreşti cu ardoare. E vorba de senzaţia de plăcere, de bucurie sau de împlinire care vine din toată experienţa în sine cu acel produs, nu din caracteristicile tehnice care pentru unii pot însemna ceva, pentru unii altceva, iar pentru alţii nimic.

În ceea ce mă priveşte, am să vă ofer ambele tipuri de motive pentru care mi-aş cumpăra un Samsung Smart TV, ducându-mă cu zâmbetul pe buze în colţul bloggerilor Samsung şi povestindu-vă de acolo.

Motivele logice şi emoţionale pentru care mi-aş cumpăra un Samsung Smart TV

Brand trustÎn scurtă vreme, soţia mea o va aduce pe lume pe Sara, primul nostru copil. Dacă totul este ok şi se simte bine cel puţin încă o lună (nu ca azi când m-a băgat un pic în sperieţi cu nişte contracţii puternice), pe la sfârşitul lunii iunie prevăd că va trebui să mă mut în living. Ei bine, la noi în living cred că singurul lucru care mai trebuie este un televizor. Încă de acum 6 luni îmi planificam că îmi voi lua un Samsung Smart TV pentru acestă cameră, dar nu s-a ivit încă o oportunitate financiară în acest sens. M-am gândit din start la Samsung şi nu la altceva pentru că am avut o perioadă bună de timp un smartphone Samsung (Samsung Galaxy Mini), dar m-a impresionat plăcut şi succesul avut de seria Samsung Galaxy S. Cu alte cuvinte, am avut experienţe plăcute şi am auzit multe lucruri bune despre acest brand de la persoane care contează pentru mine.

Văzând toate astea mi-am zis că şi la televizoare trebuie să facă treabă bună, iar când am început să caut prin diverse magazine online astfel de TV-uri, am rămas plăcut surprins şi de preţurile găsite. Chiar dacă nu aveam banii necesari, mă gândisem deja cam cât aş fi dispus să cheltuiesc pe un Smart TV bun, iar când am observat că doar cu 3.000 lei îmi pot lua ceva care să fie şi Full HD şi 3D, m-am bucurat un pic.

InternetN-am să stau acum să descriu toate funcţiile şi caracteristicile unui Samsung Smart TV. Pe scurt, e un televizor cu multe funcţii combinate astfel încât să-l poţi folosi atât pe post de televizor, dar şi pe post de calculator pentru anumite aspecte. În primul rând, se conectează la internet (şi wireless), iar asta e principalul lucru pentru care aş alege un astfel de televizor. Niciodată nu mi-a surâs posibilitatea conectării unui computer sau a unui laptop la TV. Sunt o fire prea comodă ca să iau laptopul, să îl conectez, să fac câteva setări şi mai apoi să mă uit la un film aşa. În plus, nici nu ştiu dacă aş avea loc pe unde să-l pun. La un Samsung Smart TV îmi place că aş putea să îi dau drumul şi să mă uit la videoclipuri pe YouTUBE fără probleme.

Un alt aspect care îmi place, este că nu trebuie să cauţi şi să salvezi melodii. Dacă ai conexiune la internet îţi faci un playlist pe YouTUBE şi îţi vezi de treabă. Revenind la Sara, cred că după ce va ajunge la vârsta de 9 luni sau 1 an (am multe de învăţat despre copii, recunosc :)) îi voi putea pune desene animate direct de pe internet de pe un astfel de Smart TV. Mă gândesc mai mult la faptul că un TV tot TV rămâne şi e mult mai plăcut să priveşti ceva astfel, decât să te chinui pe laptop. În plus, nici nu cred că oboseşte ochii atât de tare, ceea ce este destul de important pentru un copil mic. Toate aceste facilităţi aduse de un Smart TV economisesc timp pe care l-ai putea pierde căutând conţinut pe internet de pe laptop pentru ca mai apoi să-l redai pe TV.

Magazin de aplicatii SamsungLa final, vreau să mai menţionez despre magazinul de aplicaţii Samsung. Un sistem de operare pentru un dispozitiv smart, fie el Smartphone sau Smart TV, este catalogat ca fiind unul de succes în funcţie de numărul de aplicaţii dezvoltate pentru acesta. Bătălia dintre Android şi iOS, spre exemplu, se dă într-o foarte mare măsură pe numărul de aplicaţii dezvoltate de terţe părţi. Aşa e şi cu magazinul de aplicaţii Samsung şi de asta aş alege un Samsung Smart TV şi nu altceva. Samsung are experienţă pe acest segment şi sunt convins că am mult mai multe opţiuni când deschid magazinul lor de aplicaţii de pe un Smart TV decât de pe orice alt Smart TV. Dacă îmi permiteţi să revin la paralela dintre un Smartphone şi un Smart TV, daţi-mi voie să vă mai spun că Samsung are dezvoltat deja un sistem de operare propriu pentru anumite Smartphoneuri de-ale sale pe care îl foloseşte cu succes (nu, nu foloseşte numai Android sau Windows Phone pe anumite modele). Sistemul de operare în cauză se numeşte Bada, iar acest lucru e suficient să mă ducă cu gândul la experienţa Samsung cu sistemele de operare proprii şi să mă facă să-mi doresc un Samsung Smart TV în detrimentul altor televizoare similare.

Interactiune intuitiva cu control vocal si prin miscari

În rest, cred că mulţi s-ar fi aşteptat să vorbesc despre interacţiunea interactivă prin control vocal şi mişcări. E drept că mi se pare un aspect foarte interesant pe care Samsung l-a implementat cu succes la un Smart TV, dar promit că dacă voi pune mâna pe un astfel de TV în scurtă vreme, voi reveni cu impresii şi dovezi despre cum funcţionează. Până atunci, nu pot să declar decât că mi se pare super tare!

Acestea fiind spuse, am să vă rog să găsim împreună cât mai multe motive pentru care cineva şi-ar cumpăra un Samsung Smart TV. Motivele mele au fost expuse mai sus. Acum e rândul vostru să vă exprimaţi părerea într-un mod proactiv şi constructiv. Deci …

Samsung Smart TV – de ce ţi-ai cumpăra unul?

4 comentarii la „Samsung Smart TV – de ce aş cumpăra unul?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.