Review telefon Xiaomi Redmi Note 9S

Am avut mai bine de 2 săptămâni în teste smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 9S. Este un smartphone mare, cu performanțe decente, baterie inegalabilă și un preț uluitor de mic comparativ cu ce oferă.

Varianta video povestită a recenziei la Xiaomi Redmi Note 9S mai jos.

Preț

Încep cu prețul. În momentul scrierii acestui articol prețul pentru un telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9S este de 1.150 lei aici. Nici 240 de euro pentru un astfel de telefon mi se pare un preț de necomentat.

Cei de la Xiaomi au ca misiune declarată a companiei faptul că vor să ofere fiecărei persoane tehnologie de top la un preț corect. Se pare că în această privință misiunea companiei are legătură cu realitatea.

Design

Design Xiaomi Redmi Note 9S

Telefonul este mare și pentru unele persoane mai active sau cu buzunare mici s-ar putea dovedi greu de purtat. Însă atunci când zici nu într-o parte, zici da în altă parte. Adică zici da unui display generos.

Mulți ar descrie telefonul destul de bulky, însă mie nu mi se pare astfel. Dacă ajungi să pui mâna pe el și să-l folosești o să te obișnuiești repede cu dimensiunile. Iar feelingul nu e deloc de plastic ieftin.

Display

Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9S

Are un display mare, după cum ziceam. De 6.67 inchi. Sper să nu mă înșel, dar cred că în momentul scrierii acestui articol, este cel mai mare display din seria Redmi Note. Ideal pentru filme și jocuri.

Panelul este LCD și are o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli. Are și o luminozitate decentă pentru prețul oferit, chiar dacă în lumină naturală puternică ți-e greu să distingi ce se vede. La fel ca la majoritatea.

Performanță

Performanta Xiaomi Redmi Note 9S

Performanța n-a fost niciodată o problemă pentru Xiaomi. Adică n-au nici o jenă să facă telefoane ieftine, dar și performante. Xiaomi Redmi Note 9S vine cu un chipset Snapdragon 720G. Echilibru între putere și autonomie.

Deși în jocurile foarte solicitante nu putem compara performanța cu ceva de 1.000 de euro, la restul taskurilor nu ai ce să-i reproșezi. Recomand să-ți cumperi telefonul cu 6GB de RAM, nu cu 4. Diferența de preț e infimă.

Jocuri

Jocurile pe Xiaomi Redmi Note 9S sunt o experiență destul de plăcută. Marea majoritate rulează smooth. Nu vei întâlni probleme sau neajunsuri. Inclusiv PUBG merge pe la 40-45 FPS, ceea ce e decent.

Displayul foarte mare este un avantaj clar dacă ești un jucător de jocuri pe telefon. Îți va oferi suficient spațiu atât pentru a vedea clar ce se întâmplă, dar și pentru comenzile fiecărui joc.

Camera

Camera foto are un senzor de 48MP, mai exact un senzor 1/2-inch Samsung ISOCELL Bright GM2 la un aperture de f/1.8. Pentru cineva care știe să facă poze, funcțiile manuale vor fi de asemenea binevenite.

Eu personal nu sunt pasionat de fotografie și nu sunt în măsură să testez la milimetru camerele telefoanelor. Dar probabil nici tu. Așa că vrei să afli dacă telefonul face sau nu poze mișto. Face surprinzător de mișto.

Baterie

Baterie Xiaomi Redmi Note 9S

Bateria lui Xiaomi Redmi Note 9S este punctul forte. Are 5020 mAh și împreună cu hardwareul și softwareul telefonului face din acesta unul dintre telefoanele cu cea mai bună autonomie a bateriei testate în ultima vreme.

Cu o utilizare normală zilnică (ca telefon primar) și un ecran deschis cam 10 ore, la final de zi mai aveam vreo 25%. Asta înseamnă că la o utilizare mai ușoară, telefonul te poate ține 2 sau chiar 3 zile.

Oricum fiecare dintre noi încarcă telefonul în fiecare seară sau în fiecare dimineață înainte să plece undeva. Nu cred că mai există oameni suficient de inconștienți să iasă din casă cu un telefon cu 20%. Nu? :)

Concluzie

Pareri Xiaomi Redmi Note 9S

Xiaomi Redmi Note 9S este un telefon mobil cu câte ceva esențial din toate. Este unul dintre campionii telefoanelor de buget. La puncte slabe as pune că e mare, că se încarcă cam lent și că are display doar de 60 Hz.

La puncte forte voi reaminti durata de viață impresionantă a bateriei, performanța pe care te poți baza și displayul mare și vibrant. Îți recomand să-ți cumperi neapărat varianta cu 6GB de RAM.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.