Am fost la GAS 2021 și am testat BMW iX3, un automobil premium 100% electric

GAS 2021 este acronimul pentru Galați Auto Show 2021. Nu mai știu la a câta ediție suntem, dar mă bucur că în 2021 ediția aceasta a fost posibilă. Era nevoie de un astfel de eveniment în Galați.

Știam că e weekendul ăsta (18-19 septembrie 2021) și mi-am planificat să merg. Și cum tot vreau să schimb mașina soției (sau pe a mea, cine știe?) anul viitor sau în următorii 2 ani, am vrut să-mi clătesc ochii.

Prietenii de la BMW Apan Motors Brăila m-au invitat la un test drive cu noul BMW iX3 electric, așa că m-am programat în ultimul slot de sâmbătă pentru a putea trage câteva cadre pentru vlog. Iată ce a ieșit:

În rest, pot să vă spun că evenimentul GAS (Galați Auto Show) este genul de eveniment la care merită să participe activ și cu dedicare orice dealer auto din zona Galați – Brăila – Focșani.

De ce?

Niciodată nu știi de unde sare iepurele. Marketingul înseamnă să fii prezent în viața oamenilor, iar o mașină nu se cumpără doar online. Unii oameni ar cumpăra dacă ar ști mai multe, dar nu au imboldul pentru test drive.

Bine, ăia super hotărâți vor avea imboldul pentru test drive, dar ce faci cu restul? Se zice că din 100% clienți 20% nu vor cumpăra niciodată de la tine, iar că 20% vor cumpăra de la tine oricum.

Ce facem cu restul de 60%?

Galați Auto Show 2021

Galați Auto Show este un eveniment care aduce vânzătorul de mașini și potențialul client într-un soi de sweet spot în care pe lângă gură cască ai putea avea parte și de niște potențiali clienți ce te vor lua în considerare.

Nu voi da nume pentru că îi respect pe toți dealerii participanți, dar mi-ar fi plăcut să văd mai mulți dealeri la eveniment. Era o o oportunitate bună de reîmprospătare a dragostei față de mașini.

De asemenea, aș recomanda unor dealeri (iarăși nu voi da nume) de a face o tactică (strategie e prea mult spus) de a strânge leaduri și de a le educa înspre a vinde brandul pe care îl reprezintă la un astfel de eveniment.

În rest, mă bucur pentru că s-a întâmplat și cu siguranță astfel de evenimente sunt de bun augur pentru orașul nostru deoarece ne mai scot din rutină. Abia aștept GAS 2022. Sper că se va putea ține.

2 comentarii la „Am fost la GAS 2021 și am testat BMW iX3, un automobil premium 100% electric”

  1. Am tras și eu o fuga duminica pe la pranz. Mi s-au parut mai putine branduri ca in anii trecuti și ce mi s-a parut ciudat era ca toate masinile erau incuiate. Am vrut sa ma urc in ID4, Q4 etron, inclusiv in noul Logan. Toate inchise de parcă erau in parcare la mall nu la un eveniment de prezentare auto. Ma bucur in schimb ca am urcat in Dacia Spring. 2 oameni pe locurile din fata și nu ne atingeam unul de altul. Se putea și mai rau la capitolul spatiu, așa ca sa nu ne mai plangem :) Mi-a amintit Facebook-ul azi ca acum 6 ani eram la GAS. Deci a fost minim a 6-a ediție :)

    Răspunde
    • Asta am concluzionat și eu: puține branduri comparativ cu alți ani, dar a fost o perioadă grea pentru toți și nu am vrut să subliniez aspectele mai puțin plăcute. este alegerea dealurilor dacă participă sau nu. Asta cu mașinile încuiate am observat-o și eu. Probabil se urcau toți prin ele și le zăpăceau. Eu am fost interesat de două branduri pe lângă BMW, am vorbit cu oamenii de la stand și mi-au deschis pentru a vedea despre ce e vorba. Ce au trecut 6 ani :) Parcă mai ieri era prima ediție.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.