Reîncepe sezonul drumețiilor, iar bocancii sau ghetele pentru drumeție sunt importante

Ieri am fost prin Decathlon la Brăila împreună cu Sara și mi-am cumpărat câteva haine pentru mers la sală și niște șosete mai serioase pentru drumeții, cu întăritură pentru călcâi și material care se usucă rapid în cazul în care transpiri.

Eu locuiesc în Galați și momentan nu avem magazin Decathlon în oraș, așa că deseori merg la Brăila pentru a vedea un produs cu ochii mei. Din fericire nu este cazul mereu, deoarece comand deseori online direct de la ei și totul este foarte ok.

Weekendul ăsta m-am plimbat pe la Slănic Moldova și mi-a revenit pofta de drumeții. Niște prieteni au făcut tot așa weekendul ăsta Cheile Dobrogei și din poze îmi dau seama că vreau și eu să merg să mă plimb acolo.

Însă fie că vorbim de o drumeție ușoară la câmpie, de o plimbare pe faleză, de o plimbare pe un drum forestier sau de o drumeție la munte, ai nevoie de niște ghete bune pentru drumeții sau de niște bocanci buni pentru drumeții.

De ce bocanci sau ghete pentru drumeții

Ai nevoie de niște bocanci pentru drumeții sau de niște ghete pentru drumeții din niște motive evidente. Însă încălțămintea pentru drumeții trebuie să fie specifică terenului, deoarece nu există un bocanc bun la orice.

Dacă încălțămintea este potrivită:

  • Nu faci bătături – am pățit odată la o plimbare de 10 Km și mi-a luat 2 săptămâni să mă refac
  • Nu transpiri – umezeala din gheată aduce schimbări de temperatură, dar și o frecare suplimentară
  • Ai aderență mai bună – dacă e zăpadă sau gheață ești mai safe – la fel și pe iarbă udă sau pietriș
  • Nu îți îngheață picioarele – există ghete care îți oferă confort termic și la -11 grade fără să fie mari și butucănoase

Iar lista cu beneficii poate continua, dar probabil deja te-ai prins.

Cert este că nu este nevoie să cheltuiești o avere pentru o pereche bună de bocanci de drumeție sau o pereche bună de ghete de drumeție. După cum povesteam, pe Decathlon ai un raport optim între calitate și preț. Uite aici niște modele.

Acolo vei găsi o selecție variată de bocanci și ghete de drumeție atât pentru bărbați și femei, cât și pentru copii. Îți recomand să-ți setezi bugetul pentru fiecare achiziție, să faci un filtru în magazinul online Decathlon și să alegi ce îți place.

Recomandări ghete și bocanci drumeție

Dacă tot am scris acest articol, am să las aici 3 recomandări de bocanci sau ghete de drumeție pe care mi le-aș cumpăra eu și am să explic și motivele pentru care le-aș cumpăra.

Bocanci drumeție ușoară în natură

Bocanci drumetie in natura

Aș alege modelul ăsta de bocanc pentru că este foarte bun la preț, dar și pentru că are caracteristicile pe care mi le doresc. Dacă le murdăresc sau le stric nu-mi pare rău. Nu are rost să-mi iau adidașii scumpi la plimbare în pădure.

Ghete drumeție de iarnă

Ghete ieftine de iarna

Pentru că încă este frig afară și la munte temperaturile încă pot atinge valori cu minus, este important să te echipezi cu niște ghete de iarnă. Pentru o drumeție ușoară de câteva ore cu familia, aș alege modelul acesta de ghete ieftine de iarnă impermeabile.

Bocanci drumeție munte

Bocanci drumetie munte impermeabili

Aici alegerea este mai dificilă pentru că depinde de nivelul de dificultate, lungimea traseului și diferența de nivel. Dacă faci trasee ocazionale la munte, probabil că acest tip de bocanci de drumeție la munte este o alegere corectă.

Concluzie bocanci și ghete pentru drumeții

Dacă ești împătimit de drumeții probabil nu ai nevoie de acest articol cu recomandări de ghete sau bocanci de drumeție. Însă dacă faci drumeții ocazional sau dacă ți-ai propus ca anul acesta să începi să faci drumeții poate fi un articol de ajutor.

Recomandarea mea este să achiziționezi înțelept bocancii sau ghetele de drumeție deoarece vei vedea ulterior cât timp vei dedica acestei activități. Nu cheltui o avere din prima pe încălțămintea pentru drumeții. De asta am și recomandat Decathlon.

#drumetie #poftadesport #DecathlonRomania

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.