Nu vă mai așteptați la inovații, ci la îmbunătățiri

Nu știu dacă realizați, dar în ultimii ani s-au întâmplat multe. Știu, aveți senzația că le folosiți de o viață, dar nu-i așa. Raportat la perioadă de timp vs tehnologie creată, promovată, adaptată și îmbrățișată de utilizatori. Există un galop tehnologic foarte mare. Și nu se va opri.

Multă lume se aștepta ca Samsung să vină cu multe inovații la Galaxy S7. A venit cu ceva, dar nimic spectaculos zic unii. Multă lume se așteaptă ca noul iPhone 7 pe care îl vom vedea în toamnă să vină cu inovații. Nu va fi așa. iPhone 7 nu va fi inovator.

Oamenii sunt din ce în ce mai greu de mulțumit în zilele noastre. Pentru că, după cum ziceam, totul galopează în materie de tehnologie. Așa că hai să ne adaptăm un pic așteptările la realitate. Poate din punct de vedere tehnologic e loc de inovație anul ăsta. Dar totul nu depinde numai de tehnologie. Ci și de piață, de bani. Pune-te în locul lui Apple, a lui Google sau a lui Samsung. Dacă concurența o arde low, de ce să nu-mi păstrez așii în mânecă?

Cum o pocnește unul cu o inovație, cum îmi scot așii din mânecă. Simplu. Până atunci nu am de ce să îi scot. Și până atunci dau timp marei mele echipe de development. Logic, nu?

Din experiența mea, în anul 2016 nu vom vedea cine știe ce inovații majore. Vom vedea inovații, dar nu majore. Nimic din ce să schimbe cu adevărat lumea în această nișă. Iar aici mă refer strict la inovațiile din domeniul tehnologiei portabile.

M-aș bucura să greșesc. Pentru că astfel voi avea ocazia să testez multe chestii noi și interesante până mor. Dar până să mi se confirme greșeala, rămân la ideea mea, privind în jur. Anul 2016 va fi un an de upgrade, nu de inovație. Vom vedea pur și simplu produse mai bune sau mult mai bune decât cele de anul trecut. Dar produse mult mai bune nu înseamnă neapărat inovație. Așa că hai să ne bucurăm de viață și să vedem ce mai apare :).

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Nu vă mai așteptați la inovații, ci la îmbunătățiri”

  1. Ce ai vrea îmbunătățit?
    Mi-ar plăcea sa vad baterii mai trainice și-mi place mult conceptul de telefon modular. Am văzut cred ceva de la LG.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.