Nu, fără polemici sau chestii jalnice!

Democraţia are frumuseţea ei. Ai libertatea aparentă de a alege. Eu vă zic din start că voi vota NU la referendumul din 29 iulie 2012. Nu pentru că îl susţin pe Băsescu, ci pentru că vreau să se stabilizeze naibii odată cursul euro. Mi-am făcut credit pentru apartament anul trecut în euro şi iată că acum din cauza unor tensiuni politice irelevante leul scade tot mai mult :). Zâmbesc :), dar nu e cazul.

Mă doare undeva cum ne priveşte Europa, mă doare undeva că lumea spune despre Băsescu că este chior, bădăran sau nesimţit, mă doare undeva că lumea spune despre Crin Antonescu că e un copil care crede că face declaraţii de forţă cu prietenii la o bere, la Antene, în mod special Antena 3, nu mă mai uit de mult, iar B1 este un post de televiziune cu un rating atât de mic încât nu contează.

De când e criza economică şi toate cele, este prima dată când pe mine ca om muncitor al României m-a durut ceva în ţara asta. N-am treabă cu partidele politice, iar compania în care lucrez interzice acest aspect. Când lumea ieşea în stradă de criză, eu eram chiar ok şi îmi planificam bugetul astfel încât, luând în calcul fiecare potenţial parametru economic, să supravieţuiesc şi în caz de război civil. Cu alte cuvinte, mi-am folosit timpul mai bine decât cei care au ieşit în stradă degeaba.

Îmi asum să spun că o mare parte (NU TOTI, ca au protestat si oameni ok) din cei care protestau erau cei care oricum au protestat toată viaţa, sunt şi vor fi nişte plângăcioşi care au aşteptat mereu “pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă“. Adică, au aşteptat “comunismceşte” să li se dea pentru că au făcut “acel liceu“, “acea şcoală de arte şi meserii“, “acea facultate“. În 1989 eram prea mic, dar au murit nişte oameni pentru mine ca să fie capitalism. Nişte oameni care nu trebuiau să moară. Nişte oameni pe care eu îi consider nişte eroi, chiar dacă mulţi ar zice că încă aş putea face parte din tineretul din ziua de azi, tineret care cică e pe ducă (eu cred că încă mai putem avea speranţe mari în tineret).

Apropos, bannerele şi afişele alea de rahat care se tot pun în scările blocurilor (alea care îndeamnă să votezi DA, că altele nu-s) nu fac decât să convingă oameni cerebrali să ia o decizie pe care o amânau, că aveau treburi mult mai importante, bineînţeles. Adică să meargă şi să voteze NU la referendum ca să nu-i mai streseze lumea cu penibilităţi electorale în care o piţipoancă cu 8 clase povesteşte pe un afiş cum toată familia a plecat în afara ţării pentru că “i-a umilit Băsescu“, nu pentru că ea şi toată familia ei cu 4 sau maximum 8-10 clase şi-a dorit mereu să fie ca vecinul “avut” care făcea bani din nimic şi nu muncea pe brânci, adica era un mare smecher.

Nu, fără polemici sau chestii jalnice!

Revenind la subiect, pe mine mă “dor” 3 lucruri de fapt (în afară de creşterea valorii euro de care spuneam la început):

  1. Ponta e cel mai mare mincinos. Toţi politicienii mint şi bagă cu promisiuni pe care nu le ţin, însă băiatul ăsta minte cu neruşinare şi nu suport să văd asta. E ca şi cum mi-ar zice “Bă Gabriele, tu eşti un bou, eu am zis-o în alt context şi tu nu te prinzi. Hai, mai bea o bere şi culcă-te!“. La mine în firmă, oamenii care mint se dau afară fără drept de apel, pentru că oamenii care mint, pe lângă faptul că sunt neperformaţi (pe cifre, nu pe păreri personale) sunt, de fapt, oamenii care te şi fură.
  2. S-au schimbat prea multe într-un timp atât de scurt. De ce trebuia să se facă referendum acum? Serios. Era chiar atât de grav? Stăteam în apă? O duceam prea bine şi nu aveam ce să facem cu banii? O grămadă de bani pe referendumul ăsta, iar dacă e demis preşedintele, urmează alte alegeri, alţi bani, alte campanii electorale pe banii noştri, alte fraude pe CNP-urile noastre, etc. Nu înţeleg ce era aşa de urgent? Băsescu oricum pleca mai mult sau mai puţin huiduit. Nu înţeleg de ce acum şi de ce aşa? Oare chiar să aibă dreptate Băsescu că e greu cu banii şi să fi luat măsurile ok pentru criză, de USL nu îşi poate ţine cuvântul vis-a-vis de măririle promise până la alegerile de drept, astfel încât să organizeze alegeri pentru a prelua puterea acum?
  3. Mişcarea asta de rezistenţă şi dreptate care caută să facă ordine în ţară are nişte mijloace de mass media extrem de puternice. Bine, poate doar copii debili chiar mai cred tot ce se vorbeşte pe la Antene, că toţii copii normali se uită măcar la OTV, însă trustul Intact are o forţă mult prea mare. Una e să fii o televiziune de opoziţie din principiu şi asta e ok, şi alta e să pupi ce ai pupat chiar şi după ce au ajuns la putere. Mi se pare penibil şi îmi pare rău să aflu că au reuşit Antenele să spele creiere de români aparent deştepţi prin statut (profesori, învăţători, doctori şi funcţionari ai statului în general).

În rest, sper să înţeleagă toată lumea că nu am afinităţi politice. Nu cred că votăm afinităţi politice la un referendum. Ba da, mulţi aşa votează :). Pe mine creierul mă hrăneşte, pe alţii braţele sau picioarele. Nu am auzit pe nimeni să se hrănească din emoţii şi sentimente (astea sunt stimulate de mesajele de marketing). În atâţia ani de management, am învâţat să nu mă impilic emoţional. V-am zis că mă doare undeva de Băsescu sau de Ponta. Pentru mine pot fi X şi Y că nu contează. De exemplu, dacă era Antonescu preşedinte ales şi vroiau să îl demită în exact în contextul în care ne aflăm acum, votam tot NU.

Pentru că e un articol personal, dar cu caracter aparent politic, sunt convins că voi avea parte de foarte mulţi retardaţi anonimi sau postaci USL care vor să-mi zică cât de naşpa sunt. De asta, voi închide comentariile la acest articol. Cine e deacord cu mine, va distribui articolul prin reţelele de socializare folosind butoanele de mai jos. Cine nu, va distribui articolul ăsta înjurându-mă în reţelele de socializare de mai jos.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.