Noutățile iOS 17 pentru iPhone

iOS 17 este noul sistem de operare pe care Apple îl lansează pentru seriile iPhone pe 18 septembrie 2023. Iată câteva dintre noutăți.

Ce aduce nou iOS 17

Ce noutati aduce iOS 17
Ce noutati aduce iOS 17
 • iOS 17 va fi disponibil începând cu luni seară, 18 septembrie 2023, după ora 20, pentru toate modelele de iPhone de la iPhone XS în sus. Acest update de software se păare că va deveni disponibil pe foarte multe modele de iPhone.
 • Contact Posters este un soi de poster cu datele personale care poate fi trimis prietenilor via Name Drop. Mai exact, lipești iPhone de iPhone și faci schimb de contacte. Tu alegi ce date personale împărtășești. Gata cu cărțile de vizită :)
 • Pe Siri nu mai trebuie să-l strigi ”Hey Siri” ca să pornească, ci va fi nevoie să strigi doar ”Siri”, iar Apple AirTags pot fi acum sheruite în familie prin aplicația Find My (gen ca atunci când aveți chei comune sau portofele comune).
 • Aplicația lor de hărți nativă (Apple Maps) va putea fi folosită și offline dacă descarci hărțile (așa cum și Google Maps poate fi folosită astfel de mulți ani), iar autocorrectul (cred că în engleză) a fost îmbunătățit foarte mult.
 • Vei avea și o aplicație de jurnal personal care este 100% criptată la tine pe telefon și nimeni nu are acces la ea, astfel încât să ții un jurnal și să te îngrijești de sănătatea ta mentală astfel. Dacă e faină, cred că o voi folosi.
 • iOS 17 va oferi posibilitatea ca dacă cineva nu răspunde când îl suni pe FaceTime, să îi poți lăsa un mesaj video. Adică exact ca și cum te-ai filma și i-ai trimite cuiva un videoclip pe WhatsApp. Totuși, vedem cum va prinde opțiunea.
 • Apare și modul Standby în care ecranul telefonului afișează informații utile pe ecranul Always on Display în timpul procesului de încărcare, devenind un soi de Smart Display. Îl pui la încărcat wireless și noaptea îl faci ceas de birou.
 • Avem stikere și widget-uri interactive plus o aplicație Mesaje îmbunătățită si o funcție de detecție a unor gesturi care produc anumite animații. De exemplu dacă arăt ok sau like din degete, e posibil să-mi apară animații cu artificii în spate.
 • Îți poti anunta prietenii sau părinții când ai ajuns în siguranță undeva și poți să dai share location în moduri noi. Mi se pare destul de tare acest update șio necesar. Mai ales că în WhatsApp ai share location de mult tare.
 • Printre noutăți se numără și albume foto cu animalele tale de companie în aplicația Photos sau opțiunea de live voicemail (valabilă probabil în SUA la început) care permite transcrierea unui mesaj vocal în timp real.
 • Nu sunt schimbări majore, dar avem parte și de optimizări care ar trebui să se simtă printr-o creștere de performanță chiar și pe modelele mai vechi și desigur printr-o creștere de eficiență energetică. O să vedem!

Între timp, noile iPhone 15 au devenit disponibile pentru pre-comandă și pentru prima dată cred că o spun, sunt mai ieftine decât modelele lansate anul trecut :)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.