Nişte reguli pentru a avea succes în afaceri şi în viaţă

Am să vă prezint câteva reguli pentru a avea succes în afaceri şi în viaţă, în general vorbind. Sper să fac să gândească anumite persoane cu privire la aceste aspecte şi să le fac să acţioneze, nu doar să le pun pe gânduri. Dacă reuşesc asta şi mai primesc şi câte o apreciere sinceră, atunci mă declar mulţumit.

 1. Nişte reguli pentru a avea succes în afaceri şi în viaţăIeşi din zona ta de confort şi rămâi în afara acesteia. Nu se întâmplă foarte multe în zona ta de confort. Cel puţin, nu se întâmplă nimic semnificativ. Chiar dacă te preocupă foarte mult securitatea, iar staţionarea într-o zonă de confort s-ar putea să te ajute cu asta, dă-mi voie să-ţi spun că securitatea e pentru “cadavre“. Dacă vrei să evoluezi, ieşi de unde eşti.
 2. Nu renunţa niciodată. Aproape nimic nu merge aşa cum trebuie din prima încercare. Doar pentru simplu fapt că nimic din ce faci pare să nu meargă, asta nu înseamnă că nu va merge. Înseamnă în cel mai rău caz că trebuie să-ţi revizuieşti abordarea şi să continui cu pasiune. Dacă ar fi fost vreo chestie uşoară toată lumea ar fi realizat-o.
 3. Când eşi gata să renunţi eşi mai aproape decât crezi. Un proverb chinezesc spune că “tentaţia de a renunţa va fi foarte mare chiar înainte de a avea succes“. Sunt deacord.
 4. Gândeşte-te la cel mai rău lucru care ţi s-ar putea întâmpla. Gândeşte-te, cuantifică “răul” şi fă-ţi planuri în funcţie de asta. Sunt slabe şanse să se întâmple cel mai negru scenariu de-al tău dacă te-ai gândit la el şi ai luat toate măsurile de precauţie ca să nu se întâmple.
 5. Concentrează-te pe ce ai de obţinut. Aşa cum gândeşti aşa va fi, sau … pe româneşte … obiectivul primează! Gândurile negre nu te ajută deloc. Ai un obiectiv, crezi cu tărie că îl vei atinge şi atât.
 6. Ia-o încet. Nici Roma nu a fost construită într-o zi, ok? Indiferent cât de dificilă ar fi situaţia în care te afli, dacă ţi se pare greu să planifici pe termen mediu sau lung, atunci mergi “din aproape în aproape” şi sigur îţi va ieşi.
 7. Mergi înainte mereu. Nu trebuie să te opreşti niciodată din nimic. Nu merită să ai momente în care să răsufli uşurat şi să zici “gata, am făcut-o şi pe asta şi mă opresc aici“. Orice stop din a dezvolta, inova, realiza, etc. poate însemna un stop în toate.
 8. Decide rapid. Generalul George S. Patton spunea că “un plan bun executat violent azi este mai bun decât un plan excelent executat mâne“. Comentariile mele sunt inutile.
 9. Măsoară, măsoară şi iar măsoară. Orice este urmărit şi măsurat iese bine. Nu uita că obţii ceea ce urmăreşti, iar dacă ai scăpat din vedere vreun aspect pe care trebuia să îl monitorizezi cu atenţie, nu te mira că lucrurile nu merg aşa cum te-ai fi aşteptat.
 10. Orice nu este administrat se va deteriora. Acest aspect este oarecum legat de punctul anterior. Dacă ai mai multe aspecte de care trebuie să ţii cont şi să le administrezi, atunci fă acest lucru într-un mod echilibrat astfel încăt să nu-ţi scape nimic. Dacă ai lasat-o mai moale pe undeva, vei observa acest lucru în rezultate, deci nu te mira.
 11. Fii atent la cei care fac acelaşi lucru ca tine. A sta cu un ochi pe competiţie este foarte important, dar e şi mai important ca în paralel să stai cu ambii ochi pe ce faci tu. Când te uiţi la competiţie s-ar putea ca totul să ţi se pară imbatabil de la distanţă, dar nu uita că şi planeta Pământ pare un loc paşnic dacă o privim din spaţiu :).
 12. Să nu cazi pradă presiunilor. În ziua de azi, simţim din ce în ce mai multă presiune pe umerii noştri. Dacă ne lăsăm pradă presiunilor, deja nu mai suntem noi cei care acţionăm aşa că trebuie să fim foarte atenţi la acest lucru.
 13. Nu te aştepta niciodată ca viaţa să fie corectă. Viaţa nu e corectă! Nu înseamnă că nu trebuie să te comporţi corect, dar nici nu trebuie să-ţi creezi aşteptări false aşa că aşteaptă-te la orice pe lumea asta.
 14. Rezolvă-ţi propriile probleme. Dacă te plângi, nu o să ţi se rezolve problemele de la sine şi nici nu ţi le vor rezolva alţii. Rezolva-le tu din start pentru că vei economisi timp şi vei scăpa de anumite frustrări.
 15. Nu te lua mult prea în serios. Oricât de ciudat ar părea acest lucru, stai un pic şi gândeşte-te că nu poţi controla tu absolut tot ce crezi că poţi controla. Nu te consuma pe lucruri pe care nu le poţi controla şi lucrează doar pe zona unde ai control total (de obicei: atitudine şi reacţie – atât).
 16. Întotdeauna există un motiv să zâmbeşti. Chiar dacă suna ca dintr-un curs motivaţional de rahat, credeţi-mă că e un fapt real. Este o vorbă care circulă pe la americani şi sunt total deacord cu ea: “We`re not here for a long time, we`re here for a good time!

V-am promis că pe GabrielUrsan.ro voi scrie şi articole despre dezvoltare personală, iar ăsta e unul dintre ele. Unii probabil nu îl vor citi până la final, alţii vor fi puşi pe gânduri, iar alţii vor gândi şi vor acţiona. Tu în ce categorie te afli?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Nişte reguli pentru a avea succes în afaceri şi în viaţă”

 1. Utile sfaturi, dar nu ma regasesc in “Gandeste-te la cel mai mare rau….”. Sa spunem ca nu sunt cel mai optimist om din lume, dar nici cel mai pesimit nu sunt. De ce nu iau raul in calcul? De multe ori, cand ai un plan bun “de atac”, esecul este ultimul lucru la care te poti gandi. Eu pe principiul asta am mers intotdeauna si am reusit, mi-am atins targetul de fiecare data.

  Cand nu ai un plan bun pentru ceea ce faci, poti sa pui atat tot binele in fata cat si raul, pentru ca intr-un final “neprevazutul” te va ajunge.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.