Mai merge treaba cu achiziția de trafic?

Nu mă refer aici neapărat la România. Mă refer la site-urile din afară. De obicei, imediat ce lansezi un site prin intermediul căruia faci marketing afiliat sau prin intermediul căruia dorești să-ți construiești o audiență, prima ta grijă este traficul. Și te gândești că ai putea să-l și cumperi.

Iar aici nu mă refer la Facebook Ads sau diverse alte campanii PPC, ci efectiv la achiziția de trafic. Majoritatea persoanelor care activează în domeniu spun că treaba asta nu mai funcționează de mult. Recunosc că n-am avut curajul să testez până acum.

Am un proiect în limba engleză pe care vreau să îl dezvolt și caut tot felul de informații pe internet. La un moment dat am dat peste acest articol unde am citit despre rank-ul Alexa, aspect destul de important pentru site-urile din afară. Practic, Alexa are încă un rank public spre deosebire de Google care a renunțat la PageRank sau îl țin doar pentru ei.

Iar una din chestiile măsurate de Alexa este traficul. Pentru vreo 10 dolari pe lună poți să-ți și certifici site-ul astfel încât să pui la dispoziție statistici reale potențialilor clienți dacă vrei să vinzi publicitate, bineînțeles. Eu am aplicat la un cont trial acum 7 zile. Sunt curios cum măsoară.

Revenind la subiectul trafic cumpărat, vă întreb dacă mai știți ceva de asta. La un moment dat se zvonea că dacă te apuci și cumperi trafic pentru un site aflat la început, acel site va fi penalizat și faci mai mult rău.

Cumva, e normal. Google din câte știu nu recomandă achiziția de trafic și interzice cu desăvârșire vânzarea de linkuri. La chestia asta m-am păzit mereu aici pe blog și am refuzat să vând linkuri chioare. Consider că mă protejez atât pe mine cât și pe cel care vrea să achiziționeze. Pentru un proiect nou eu chiar aș încerca achiziția de trafic. La urma urmei n-am nimic de pierdut, mai ales că proiectul are maxim o lună de la lansare. Căutând pe net am dat peste un site ce vinde trafic, dar pare un pic mai serios. Este vorba de site-ul ăsta. Ați cumpărat vreodată trafic de la ei? Sau, ați cumpărat vreodată trafic pentru vreun proiect în limba engleză? Dacă da, care au fost rezultatele?

cumparare trafic pe net

7 comentarii la „Mai merge treaba cu achiziția de trafic?”

  • Scuze de offtopic, am cateva nelamuriri:
   1. De ce la butoanele de Genesis Simple Share Google+ este primul, cand Facebook este principalul in Romania? Stii ca le poti muta cu mouse-ul si le poti ordona cum vrei, nu?
   2. Dupa ce criteriu ai setat aceste butoane (care se afiseaza)? Nici eu nu stiu pe care sa le pastrez, tot testez. Am citit ca s-au facut teste si prea multe astfel de butoane scad numarul de share-uri.
   3. La acea bara cu coockie-urile, de ce nu se inchide daca derulezi in jos site-ul? Asa mai scutesti un click. Se poate seta usor.
   4. Ai testat pluginul celor de la ShortPixel pentru optimizarea imaginilor? Pe imagini deja comprimate (eu sunt „bolnav” in legatura cu aceste mici „reglaje” ale site-urilor) mi-a facut minuni. Pacat ca doar peste o luna doar va optimiza si NetGen Gallery.

   Răspunde
   • 1. Nu mi-am bătut capul :)
    2. După rețelele sociale pe care le folosesc cel mai des.
    3. Dacă ai AdSense pe blog mi se pare ca esti obligat sa o afișezi așa.
    4. Nu, dar folosesc varianta gratuită de Smush.it si e ok.

    Răspunde
    • Si eu am varianta gratuita de la Smush.it. Dupa ce pozele au fost optimizate pe calculator cu PhotoRazor si Riot, iar pe site aveam Smush.it, am testat Shortpixel. Am fost uimit.

   • Si eu cred ca vei testa de indata ce ai scris articolul asta ca sa primesti 10k vizitatori gratuit de la ei. Macar te tii de cuvant sa revii cu concluziile sau ai zis doar asa sa dea bine in articol ca sa para ca e pe bune?

    Răspunde
    • Normal că voi reveni pe subiect. Durează până la 7 zile să aprobe articolul și încă 7 să livreze. Sper să fie ok cu articolele în limba română.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.