Lumina poate fi luată și online

Când avem nevoie de un bec nou, de cele mai multe ori mergem la magazinul din colț de unde ne cumpărăm un bec obișnuit, fără să ne intereseze prea mult specificațiile. Nu cred că a fost făcut vreun studiu în acest sens, însă sunt mai mult ca sigur că o mare parte din locuințele oamenilor sunt luminate cu becuri luate din magazine obișnuite și foarte puține din ele au becuri dintr-un magazin specializat, precum este Light Smart.

Înainte de toate ar trebui să menționez faptul că, în ciuda faptului că magazinul a fost deschis de nu foarte mult timp, acesta reușește să vândă zilnic tot mai multe becuri cu led astfel încât nu m-aș mira deloc dacă peste câteva luni toată lumea își va cumpăra becuri de pe internet.

Unul din lucrurile care m-a atras cel mai mult la acest site este acela că ne putem alege becurile după anumite criterii, precum ar fi stilul de luminare: caldă sau rece, puterea acestuia precum și soclul. De asemenea, atunci când ne gândim la becuri, instant ni se duce gândul la lustra din dormitor. Totuși atunci când ai și o curte care trebuie iluminată ce e de făcut? Dar atunci când locul tău de parcare este în stradă și, pentru o mai mare siguranță a mașinii tale, dorești să o iluminezi cumva? Cu siguranță nu poate fi folosit același bec pe care îl pui în bucătărie sau în dormitor.

În acest sens trebuie să cumperi niște corpuri de iluminat, pe care le găsiți desigur pe Light Smart, că doar e un magazin de profil, nu?

Totuși sunt curios câți dintre voi folosesc becuri de tip LED pentru a-și aduce lumina în casă. Am curiozitatea aceasta deoarece sunt aproape sigur că cei care nu folosesc becuri de tip LED nu știu faptul că acestea sunt mult mai eficiente decât un bec obișnuit, având o durată de viață mai mare și sunt și mai rezistente. Printre alte avantaje ale becurilor led ar mai trebui menționate aspecte precum aprinderea instantanee precum și impactul mai mic asupra mediului care ne înconjoară.

Și, ca să revenim la magazinul Light Smart, un alt lucru care mi-a plăcut mult la el este faptul că nu se ocupă doar cu comercializarea becurilor și a corpurilor de iluminat ci oferă și servicii de tip Consulting prin interemediul cărora ajută clienții la realizarea studiilor luminotehnice și la multe alte servicii de acest tip.

Așadar, ce îți mai poți dori de la un magazin mai mult decât atât?

Light Smart

6 comentarii la „Lumina poate fi luată și online”

  • Eu sincer să fiu cred că nu-i problemă asta. Că și atunci când cumperi dintr-un magazin de cartier un bec nu poți verifica dacă funcționează. Magazinul are o politică bună de retur dacă becul chiar nu funcționează și nu-l trimiți înapoi spart :)

   Răspunde
 1. Filtrele de căutare nu merg deloc; nu există filtru pentru lumină rece/caldă iar filtrele pentru putere nu funcţionează în tandem cu cele pentru soclu ci doar în mod independent. Ar trebui adăugat un filtru şi în funcţie de fluxul luminos.
  Calculatorul de eficienţă efectuează calcule însă nu în favoarea cumpărătorului. Ar trebui luaţi în considerare factori suplimentari precum fluxul luminos, unghiul de iluminare, factori ce ar trebui să intre în calculul eficienţei şi care, diminuând valoarea procentuală, ar contribui la o imagine mai transparentă asupra economiei făcute. Deasemenea, nu se indică ROI la calculatorul de eficienţă, lucru ce ar fi benefic. Nu zice nimeni că nu se face economie cu LED, dar nu aşa semnificativă. Normal că un bec cu LED de 4W e mai eficient decât unul de 15W cu tub fluorescent spre exemplu, dar numai dpdv. al puterii active consumate, parametrii precum flux luminos şi/sau unghi de iluminare lăsând rapid în spate un bec cu LED, dpdv al aşa ridicatei-pretinse eficienţe.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Va multumim pentru problemele semnalate in legatura cu filtrele de cautare. Pentru ca opinia dvs este foarte importanta pentru noi, va asiguram ca acestea vor fi remediate si implementate in cel mai scurt timp posibil.

   In legatura cu calculatorul de eficienta, acesta este conceput pentru a fi utilizat si de catre persoane cu o pregatire tehnica nu atat de avansata ca a dvs. Principiul de functionare al acestui calculator permite utilizatorului sa introduca in calcul consumul actual si consumul corpului LED; el nu face automat echivalarea produselor traditionale cu produse LED. Va asigur insa ca aceste calcule sunt reale si reflecta realitatea in consumurile de energie electrica. De asemenea, neavand posibilitatea de a efectua calcule personalizate automat, ROI (Return of investment) nu poate fi afisata automat. Dupa cum sigur stiti, aceasta se calculeaza foarte usor: Pret corp de iluminat/Economie anuala. Pentru calcule de eficienta personalizate si studii luminotehnice complete, ne puteti contacta fie telefonic, fie prin formularul de contact de pe site.

   Tin sa precizez ca eficienta produselor LED este mult mai ridicata fata de traditionale sau CFL din punct de vedere al fluxului luminos.Cred ca urmatorul exemplu va va ajuta sa intelegeti principiul:

   – Un tub CFL de 600 mm consuma 18W si emite un flux luminos de aproximativ 1200 Lumeni la un unghi de 360°
   – Un tub LED de 600 mm consuma 8W si emite un flux luminos de aproximativ 800 Lumeni la un unghi de 120°.

   Chiar daca pentru tuburile CFL se folosesc reflectoare (partile argintii din corpurile de iluminat pentru tuburi) mai mult de 40% din fluxul luminos se pierde.
   De aceea, numarul de lumeni este informativ, ceea ce este cu adevarat important pentru client este numarul de LUCSI optinuti, (Lux = Lumeni/m2 – cantitatea de lumina pe metru patrat pe planul de lucru). In general, sunt rare cazurile in care cineva doreste ca tavanul sa fie foarte bine luminat, punctul de interes fiind biroul sau spatiul podelei.
   Astfel, folosind un tub CFL – beneficiem de apoximativ 600-700 de lumeni pe spatial util la un consum de 18W, iar la led beneficiem de aproximativ 700-800 de lumeni pe spatiul util la un consum de 8W.

   Va multumesc,
   Ovidiu Chirac, managing partner LightSmart

   Răspunde
   • mulţumesc pentru clarificări; exemplul dvs. cu comparaţia dintre tubul CFL şi tubul LED evidenţiază foarte clar ceea ce am vrut să punctez: spaţiul util „adresat” de către tubul CFL (care emite lumină la 360 grade) este mai mare decât spaţiul util „adresat” de către tubul LED; vorbim deci de o cantitate superficială de lumină (luxi) mai mare în cazul unui tub CFL, acesta putând ilumina o arie (să zicem a podelei) mai mare decât a unui tub cu LED

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.