Introducere în marketingul afiliat

Dacă vrei să faci ”bani pe net” cred că am găsit cel mai amplu ghid legat de treaba asta. E un ghid complet care se aplică mai degrabă pentru a face marketing afliat în limba engleză, dar totul se aplică foarte bine și în marketingul afiliat realizat în limba română.

Ca să nu mai scriu răspunsuri ample la mailurile pe care le primesc am hotărât să scriu acest articol. Pe scurt, cea mai simplă cale ca să înveți cum se fac banii online este să-ți faci un cont gratuit aici și să te apuci de lecțiile video gratuite. Înainte de a traduce câteva chestii am să îți zic părerea mea despre banii pe net.

Din punctul meu de vedere se pot face foarte mulți bani pe net. Da, încă se pot face mulți bani pe net în zilele noastre. Și mai cred că acum e un moment bun ca să faci bani pe net. Este loc, este piață. Important este să-ți dorești asta foarte tare, să ai niște bani de investit în educație și să te ții de treabă. Nu e deloc ușor. Dacă ar fi fost ușor o făcea absolut oricine.

Eu în acest moment fac bani pe net doar prin intermediul acestui blog. Cu AdSense, articole sponsorizate și marketing afiliat. Atât. Nu îmi câștig existența de pe urma acestui blog și nu trag tare în direcția asta, dar recunosc că în anumite luni îmi dublez salariul cu veniturile realizate aici. Însă, mă gândesc serios să fac bani pe net și prin alte metode.

Una din metode este să practic marketingul afiliat în limba engleză. Mai exact, dacă te adresezi în limba engleză nu ai absolut nici o limită. Toți potențialii tăi clienți cunosc limba engleză. Dacă nu, înseamnă că nu sunt potențialii tăi clienți.

Așa că am început să caut chestii. Ba mai mult, am început să și cumpăr diverse produse digitale în care oamenii te învață pas cu pas să faci bani pe net. Am cerut refund la aproape toate. Pentru că sunt niște glume triste. Indieni, pachistanezi și alte nații încearcă să facă bani pe net cu niște glume total triste. Este foarte greu să mai găsești în acest moment pe piață produse digitale foarte bune pentru marketing afiliat. Găsești două tipuri de produse: 1: Expirate, 2: Proaste. Toți vor să-ți ia banii și cam atât. Nu prea mai poți avea încredere.

Însă am găsit siteul ăsta. Acolo sunt prezentate foarte fain niște chestii absolut valabile despre marketingul afiliat și despre făcutul banilor pe net. Voi traduce niște chestii.

Ce este marketingul afiliat?

Marketingul afiliat este un model de business online prin care tu câștigi un comision pentru fiecare produs pe care îl recomanzi. Nu deții produsul sau serviciul pe care îl recomanzi pe siteul tău. Dar primești un comision pentru fiecare vânzare care se realizează în urma recomandării tale.

Hai să facem o paralelă cu achiziția unui apartament. Când vrei să cumperi un apartament nou apelezi, de obicei, la o agenție imobiliară. Dar agentul imobiliar deține imobilul pe care tu vrei să-l cumperi? Nu, dar agentul imobiliar primește un comision pentru fiecare proprietate vândută.

Cam așa e și cu marketingul afiliat. O relație mutuală benefică pentru toate părțile implicate: afiliat (tu), client și vânzător. Toată lumea are de câștigat. Iar prețul sau discountul nu se modifică dacă respectivul client cumpără prin linkul tău de afiliat.

De ce marketingul afiliat e superior altor strategii?

Când e vorba de făcut bani pe net marketingul afiliat e superior altor strategii de făcut bani pe net din următoarele motive pe care le voi enunța mai jos.

Simplitate

Nu trebuie să creezi, să cumperi, să ai pe stoc și să livrezi produsele sau serviciile.

Concret:

 • Nu trebuie să ai un spațiu de stocare.
 • Nu trebuie să ai produse pe stoc.
 • Nu trebuie să-ți bați capul cu acceptarea plăților cu cardul.
 • Trebuie doar să direcționezi vizitatori spre un alt site.

Nu trebuie să investești câteva mii de dolari pe o idee ca să afli mai apoi că nu funcționeză. Marketingul afiliat este o investiție minimă cu un potențial mare de câștig.

Nu există limite

Marketingul afiliat este flexibil. Într-o zi sau două poți să mai adaugi site-ului tău și alte produse sau servicii pe care să le promovezi. Te extinzi imediat.

Înveți repede

Uite ce nu trebuie să știi ca să faci marketing afiliat:

 • Nu trebuie să știi să faci site-uri.
 • Nu trebuie să fii un copywriter premiant.
 • Nu trebuie să ai cunoștințe specializat într-un domeniu.
 • Nu trebuie să știi să scrii cod ca să faci chestii pe un site.

Dacă știi chestiile de mai sus e de bun augur, bineînțeles, dar ele nu sunt obligatorii. Nu trebuie să fii nici măcar un expert în ce promovezi. De fapt, ai nevoie de:

 • Cunoștințe basic de utilizare a computerului și de a naviga pe internet.
 • O conexiune la internet.
 • Determinare.
 • Abilitatea de a identifica nișe profitabile.
 • Cunoștințe basic legate de ce merge și ce nu merge.

Startup ieftin

Când începi o afacere te costă niște bani serioși. În afacerile online legate de marketing afiliat costurile sunt mai mici. Îți trebuie , un hosting și . Restul muncii o poți face și singur fără probleme.

Ce implică marketingul afiliat?

Aș mai avea 20 de pagini de tradus. N-am nici timp, nici chef :) Dacă ești cu adevărat interesat de marketingul afiliat, fă-ți un cont gratis aici și parcurge lecțiile.marketing afiliat

2 comentarii la „Introducere în marketingul afiliat”

 1. Daca vrei sa castigi bani se pare ca un blog de bun simt nu e de ajuns. Am vazut multe site-uri cu prezentarea oficiala a produselor, fara nimic original, dar bine optimizate.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.